Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ Αμερικής …απολύει υπαλλήλους

Η Ιερά Αρχιεπισκοπής Αμερικής έθεσε τουλάχιστον δέκα υπαλλήλους της σε καθεστώς furlough, προσωρινής απομάκρυνσης χωρίς αποδοχές, ενώ θα εξακολουθήσει να καλύπτει την ιατροφαρμακευτική τους ασφάλεια.

Του Θεόδωρου Καλμούκου 

Επίσης, συνταξιοδοτήθηκαν η Αλίκη Κούριαν μέχρι τώρα διευθύντρια του Αρχιεπισκοπικού Γραφείου και η Νίτσα Σινάνη από το ίδιο γραφείο.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε η Αρχιεπισκοπή λόγω οικονομικής στενότητας καθότι οι κοινότητες δεν ανταποκρίνονται πλήρως με τις συνεισφορές τους προς την Αρχιεπισκοπή έχοντας πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, το κλείσιμο των ναών κατά τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή και Εβδομάδα, την ακύρωση των ετήσιων ελληνικών φεστιβάλ, τα οποία ως γνωστόν αποτελούν βασική πηγή εσόδων.

Την ανακοίνωση στους υπαλλήλους έκαναν και κάνουν αυτές τις μέρες η Ελένη Αλλεν, ταμίας της Αρχιεπισκοπής και ο πρωτοσυγκελεύων π. Ανδρέας Βυθούλκας.

Δεν ανακοινώθηκαν τα ονόματα των προσωρινώς απομακρυσμένων από τις θέσεις τους, ωστόσο πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι ανάμεσά τους είναι η Νίκη Καλέ από τα Αρχεία, ο Νικόλαος Αντον από τον τομέα Οικουμενικών Σχέσεων, η Κασσάνδρα Καλιμπάρδη και άλλοι.

Ελπίζεται ότι θα επανέλθουν όταν σταθεροποιηθούν και καλυτερεύσουν τα οικονομικά έσοδα της Αρχιεπισκοπής.

Επίσης, έφυγε από την Μητρόπολη Βοστώνης ο Διάκονος Διονύσιος Παπίρης και ενεγράφη στο Κληρικολόγιο της Αμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας.