Ευχάριστα ΝΕΑ για τους συνταξιούχους! Αναδρομικά στις συντάξεις ΙΚΑ, Δημοσίου – ΟΠΕΠΕΚΕ, ΚΕΑ

Ευχάριστα ΝΕΑ για τους συνταξιούχους! Αναδρομικά στις συντάξεις ΙΚΑ, Δημοσίου – ΟΠΕΠΕΚΕ, ΚΕΑ – Όλες οι πληροφορίες για τα αναδρομικά και την πληρωμή επιδομάτων 

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου θα καταβάλει ο e-ΕΦΚΑ αναδρομικά 10 μηνών στους συνταξιούχους τραπεζοϋπάλληλους της Εθνικής Τράπεζας, ασφαλισμένους στο πρώην ΛΕΠΕΤΕ. Πρόκειται για ς που αφορούν την περίοδο Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2018 για τους του ΛΕΠΕΤΕ και την περίοδο Αυγούστου – Δεκεμβρίου 2018 για αυτούς που ήταν ασφαλισμένοι στον αντίστοιχο ειδικό λογαριασμό ΕΛΕΠΕΤΕ-Π.Π. ΕΘΝΑΚ, διάστημα κατά το οποίο ο λογαριασμός είχε «κατεβάσει ρολά».

Ολες οι ειδήσεις από το vimaorthodoxias 

Οπως φάνηκε μάλιστα από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του e-ΕΦΚΑ για τη ρευστοποίηση περιουσίας του πρ. , το κόστος για την πληρωμή των συντάξεων του 2018 που δεν είχαν καταβληθεί ανέρχεται σε 55 εκατ. ευρώ, που δεν καλύπτεται πλήρως από τη θέσπιση επιπρόσθετης εισφοράς από την Εθνική Τράπεζα προς τον κλάδο επικουρικής ασφάλισης που για το 2018 είναι περίπου 39 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, εντός του Ιουλίου, ο θα προχωρήσει σε 3 πληρωμές επικουρικών συντάξεων και αναδρομικών. Συγκεκριμένα, για την ερχόμενη Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020, έχει προγραμματιστεί η καταβολή επικουρικών συντάξεων μηνός Ιουλίου 2020 σε 1.228.477 δικαιούχους.

Μία εβδομάδα μετά, την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, θα γίνει η και συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο του 2019 έως και τον Μάιο του 2020 σε 235.233 δικαιούχους. Για την κάλυψη του ποσού αυτού, ήδη το Δ.Σ. το φορέα αποφάσισε τη ρευστοποίηση μεριδίων ύψους  286 εκατ. ευρώ από το Κοινό Κεφάλαιο Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Ασφαλιστικών Φορέων που διαχειρίζεται η TτE. Το σπάσιμο των ομολόγων θα γίνει σε τρεις φάσεις, στις 20 Ιουλίου που θα ρευστοποιηθούν μερίδια αξίας 90 εκατ. ευρώ, στις 18 Αυγούστου που θα ρευστοποιηθούν 130 εκατ. ευρώ, ενώ στις 18 Σεπτεμβρίου θα ρευστοποιηθούν μερίδια ύψους 66 εκατ. ευρώ. Για τις αναδρομικές αυξήσεις θα κατευθυνθούν τα 271 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 55 εκατ. ευρώ θα διοχετευθούν για την πληρωμή των αναδρομικών του ΛΕΠΕΤΕ.

Ευχάριστα ΝΕΑ για τους συνταξιούχους! Αναδρομικά στις συντάξεις ΙΚΑ, Δημοσίου – ΟΠΕΠΕΚΕ, ΚΕΑ – Πληρωμή συντάξεων

Οι ημερομηνίες πληρωμών συντάξεων Αυγούστου 2020 ανά ταμείο με τα μέχρι τώρα δεδομένα:

: Την Πέμπτη 30 Ιουλίου είναι προγραμματισμένη η πληρωμή. Αν όμως η πληρωμή γίνει με βάση το ΑΜΚΑ τότε το πιθανό είναι για το ΙΚΑ:

-Τετάρτη 22 Ιουλίου η πληρωμή για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9

-Παρασκευή 24 Ιουλίου για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Πέμπτη 30 Ιουλίου
Πέμπτη 30 Ιουλίου
Τρίτη 28 Ιουλίου
Τρίτη 28 Ιουλίου
Τρίτη 28 Ιουλίου
Παρασκευή 31 Ιουλίου
:Πέμπτη 30 Ιουλίου.

Ευχάριστα ΝΕΑ για τους συνταξιούχους! Αναδρομικά στις συντάξεις ΙΚΑ, Δημοσίου – ΟΠΕΠΕΚΕ, ΚΕΑ – Πληρωμή επιδομάτων

Ολοκληρώθηκε η πληρωμή μίας σειράς από επιδόματα και παροχές από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) στους δικαιούχους.

Αναλυτικά, την Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 απο τον ΟΠΕΚΑ καταβλήθηκαν τα εξής:

-το επίδομα γέννησης
-τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα
-το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)

-το επίδομα ενοικίου
-το επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής
-το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων
-το επίδομα ομογενών.

Ευχάριστα ΝΕΑ για τους συνταξιούχους! Αναδρομικά στις συντάξεις ΙΚΑ, Δημοσίου – ΟΠΕΠΕΚΕ, ΚΕΑ – Πληρωμή στους αγρότες

Ο (opekepe.gr) έκανε πληρωμές περίπου 8,6 εκ. ευρώ προς τους αγρότες.

Συγκεκριμένα, στις 29/6 πληρώθηκαν 6.376 αγρότες για διάφορα προγράμματα.

Δείτε το πλήρες ενημερωτικό έγγραφο του εδώ

Έως 4.000 ευρώ αναδρομικά στις συντάξεις 1500 ευρώ – ΕΦΚΑ εισφορές, ΟΠΕΚΕΠΕ