Εξαπατούσε Ιερείς μέσα από τη φυλακή

Μέσα από το κελί όπου κρατείται στις Γρεβενών συμμετείχε σε σπείρα που εξαπατούσαν από όλη την Ελλάδα ο «δράκος της Ξάνθης», ο οποίος είχε συγκλονίσει την Ελλάδα τα Χριστούγεννα του 2012, όταν βασάνισε, βίασε και σκότωσε την 34χρονη Ζωή Δαλακλίδου και επιχείρησε να κάψει το άψυχο σώμα της!

Ολη η αστυνομική δύναμη του Αγρινίου βρέθηκε στο πόδι την περασμένη Πέμπτη για τον φόβο τυχόν αντιποίνων, όταν ο 31χρονος ισοβίτης Χρήστος Παπάζογλου μετήχθη στο δικαστικό μέγαρο της πόλης για να απολογηθεί για την υπόθεση, που αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι.

Ο άνθρωπος που διέπραξε ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα θα βρεθεί ακόμη μία φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου, καθώς κατηγορείται ότι μέσα από τις φυλακές συμμετείχε σε απάτες σε βάρος κληρικών από σχεδόν όλη την Ελλάδα.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης αποκαλύφθηκε τον περασμένο Ιούνιο και σε αυτήν κατηγορούνται ότι συμμετείχαν δεκάδες άτομα, ορισμένα από τα οποία, όπως και ο Παπάζογλου, βρίσκονται στη φυλακή.

Τηλεφωνικές επικοινωνίες

Μάλιστα, ως «εγκέφαλός» της φέρεται ότι είναι ένας 39χρονος, που είναι έγκλειστος στις Φυλακές του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα. Αυτός έκανε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τα ανυποψίαστα θύματα, παριστάνοντας τον εφοριακό, τον τραπεζικό υπάλληλο ή τον εκπρόσωπο μητροπόλεων.

Τους έλεγε ότι -τάχα- επίκειται «κούρεμα» τραπεζικών καταθέσεων και τους διαβεβαίωνε ότι μπορούσαν να διασφαλίσουν τις οικονομίες τους, αν τις μετέφεραν σε -δήθεν- ασφαλείς λογαριασμούς. Ετσι, κατάφερνε να τους αποσπά μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία οι ανυποψίαστοι ιερωμένοι έστελναν μέσω τηλεφωνικών επιταγών ή μέσω Western Union.

Οπως αποδείχθηκε, από τον Ιούλιο του 2015 έως φέτος τον Μάιο έπεσαν θύματα των απατεώνων 38 ιερείς, μοναχοί ή συγγενικά τους πρόσωπα, που πλήρωσαν 179.819 ευρώ, ενώ τα μέλη της οργάνωσης αποπειράθηκαν να αποσπάσουν και άλλα 64.356 ευρώ! Τα θύματα προέρχονταν από Διδυμότειχο, Ξάνθη, Λήμνο, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Κιλκίς, Ημαθία, Πιερία, Λάρισα, Σκόπελο, Πρέβεζα, Βόνιτσα, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Αττική, Καλάβρυτα, Ναύπλιο, Κορινθία, Τρίπολη, Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία, Κύθνο και Σύμη.

39 μέλη

Στο πλαίσιο των ερευνών, το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας ταυτοποίησε τα στοιχεία και τη δράση συνολικά 39 μελών της οργάνωσης (ανάμεσα σε αυτά και ο «δράκος» της Ξάνθης).

Σε Λάρισα, δυτική Αττική, Καλαμάτα και Τρίπολη συνελήφθησαν έξι μέλη του κυκλώματος, τρεις άντρες και τρεις γυναίκες, ηλικίας 39, 30, 24, 33, 24 και 42 ετών, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της, όλοι ελληνικής καταγωγής. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, και απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.