Έως 7/7 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους 2020, ΕΦΚΑ εισφορές – ΟΠΕΚΕΠΕ

Έως 7/7 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους 2020, ΕΦΚΑ εισφορές – ΟΠΕΚΕΠΕ – Ολα τα για τις αιτήσεις, εισφορές του ΕΦΚΑ και πληρωμή επιδομάτων

Μέχρι τις , και ώρα 23:59, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των και των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων στο . Σημειώνεται ότι για τους  του προγράμματος, στο οποίο έχουν υποβληθεί περισσότερες από 350.000 ηλεκτρονικές αιτήσεις, η προθεσμία εκπνέει στοτέλος της ημέρας και ώρα 23:59.

Ολες οι ειδήσεις από το vimaorthodoxias 

Ως ένα επιπλέον κίνητρο συμμετοχής, φέτος επιταχύνεται η διαδικασία αποπληρωμής των παρόχων του προγράμματος, καθώς αυτή θα ολοκληρώνεται εντός 30 ημερών από την υποβολή των

Επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια και ήδη έχουν  δηλώσει συμμετοχή οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου επιβατηγού ναυτιλίας.

Επίσης, αυξάνεται η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από 5 σε 6 βράδια, μειώνεται η ιδιωτική συμμετοχή σε όλα τα ξενοδοχεία και προστίθεται ο Νομός Έβρου στο ειδικό πλαίσιο των 10 διανυκτερεύσεων και της μηδενικής ιδιωτικής συμμετοχής.

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1 Αυγούστου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:

από μία έως δέκα διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του Νομού Έβρου ή

– από μία έως έξι διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Έως 7/7 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους 2020, ΕΦΚΑ εισφορές – ΟΠΕΚΕΠΕ – Δικαιούχοι και Πάροχοι

Η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους και η δήλωση συμμετοχής από τους παρόχους γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

-Για τους ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ κάνετε κλικ ΕΔΩ

-Για τους ΠΑΡΟΧΟΥΣ κάνετε κλικ ΕΔΩ

Με λίγα λόγια η διαδρομή είναι: Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr → Εργασία και

ασφάλιση → Αποζημιώσεις και παροχές → Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού ή Πάροχοι κοινωνικού τουρισμού

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το έτος 2019:

-είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ) ή

-έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

– έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών ή

-συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή

– ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών, οικογενειακών και ασφαλιστικών κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρίες, όπως περιγράφεται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού. Συνολικά θα χορηγηθούν 300.000 επιταγές και ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 30.000.000 €.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr/koinonikos-tourismos

Έως 7/7 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους 2020, ΕΦΚΑ εισφορές – ΟΠΕΚΕΠΕ – Μέχρι σήμερα η πληρωμή των εισφορών Μαϊου

Μέχρι και σήμερα έχουν περιθώριο να πληρώσουν τις οι και προκειμένου να καρπωθούν την έκπτωση 25% επί του ασφαλίστρου.

Όσοι σπεύσουν να πληρώσουν έως και σήμερα 3/7 και έχουν ενταχθεί στην 1η κατηγορία των 220 ευρώ, θα πληρώσουν 165 ευρώ. Τα ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών του Μαΐου 2020 αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ. Όπως συνέβη και τους προηγούμενους μήνες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοτελώς απασχολούμενοι μπορούν να κάνουν χρήση του ευεργετήματος της έκπτωσης 25% για τις τρέχουσες εισφορές Μαΐου.

Βασικός όρος της – η οποία είναι προαιρετική για κάθε επαγγελματία είτε πλήττεται από τον κορωνοιό είτε όχι – είναι η εμπρόθεσμη καταβολή των εισφορών του Μαΐου. Επισημαίνεται ότι προκειμένου να επωφεληθεί της ανωτέρω έκπτωσης θα πρέπει να έχει πληρώσει τις εισφορές του προηγούμενου 4μηνου, δηλαδή του χρονικού διαστήματος Ιανουαρίου – Απριλίου 2020. Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή των εισφορών του Ιανουαρίου του 2020 και εφεξής πραγματοποιείται με νέο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής (RF).

Για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι οι ασφαλισμένοι που κάνουν χρήση πάγιας εντολής για την πληρωμή των ασφαλιστικών τους εισφορών να προχωρήσουν σε καταχώρηση του νέου κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της τράπεζας με την οποία συνεργάζονται.

Την έκπτωση 25% που ρίχνει το ελάχιστο ασφάλιστρο των ελευθέρων επαγγελματιών από 220€ σε 165€ δικαιούνται όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, είτε πλήττονται από τον κορωνοιό είτε όχι, αρκεί να έχουν πληρώσει εμπρόθεσμα μέχρι 10 Ιουνίου. 

Έως 7/7 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους 2020, ΕΦΚΑ εισφορές – ΟΠΕΚΕΠΕ – Πληρωμή στους αγρότες

Ο (opekepe.gr) έκανε πληρωμές περίπου 8,6 εκ. ευρώ προς τους αγρότες.

Συγκεκριμένα, στις 29/6 πληρώθηκαν 6.376 αγρότες για διάφορα προγράμματα.

Δείτε το πλήρες ενημερωτικό έγγραφο του εδώ

Ευχάριστα ΝΕΑ για τους συνταξιούχους! Αναδρομικά στις συντάξεις ΙΚΑ, Δημοσίου – ΟΠΕΠΕΚΕ, ΚΕΑ

Έως 4.000 ευρώ αναδρομικά στις συντάξεις 1500 ευρώ – ΕΦΚΑ εισφορές, ΟΠΕΚΕΠΕ