Ειδήσεις- News: Οι νεκροί, οι αγνοούμενοι και οι τραυματίες της τραγωδίας

: Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στους 92 έχει ανέλθει ο συνολικός αριθμός της τραγωδίας που έπληξε την Δευτέρα το απόγευμα την ανατολική Αττική.

– Από τα 92 θύματα  έχει καταστεί εφικτή η ταυτοποίηση των 70, με ακόμα 24 ανθρώπους να παραμένουν αγνοούμενοι, ενώ οι σοροί οι οποίες δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα ανέρχονται πλέον στις 18.

Σε αυτό το σημείο, πάντως, να επισημανθεί ότι είναι πιθανό αρκετοί από τους 14 αγνοούμενους να έχουν εντοπιστεί νεκροί κι οι σοροί τους να έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο Αθηνών, χωρίς όμως προς το παρόν να έχει καταστεί εφικτή η ταυτοποίηση κι αναγνώρισή τους.

Επιπλέον, 43 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας (κυρίως στον Ευαγγελισμό και δευτερευόντως στο ΚΑΤ), ενώ 11 εξ αυτών βρίσκονται σε σοβαρότερη κατάσταση, παραμένοντας στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με τη νεώτερη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας , γυναίκα εγκαυματίας που νοσηλεύεται στο «Γ. Γεννηματάς» παρουσίασε επιδείνωση, διασωληνώθηκε και διακομίστηκε σήμερα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου.

Τέλος, μόνο ένα ανήλικο παιδί βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», χωρίς η κατάσταση της υγείας του να εμπνέει ανησυχία.

Η επίσημη ενημέρωση από τις αρχές

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 70.

Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττική και ένας άνδρας που ανασύρθηκε νεκρός τη Δευτέρα στη θαλάσσια περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν εξακριβωθεί.

Οι αγνοούμενοι, υπολογιζόμενοι με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα, ανέρχονται σε 14 άτομα.

Το υλικό κόστος της καταστροφής – Στο 50% τα κατεστραμμένα σπίτια

Εκτός από τα περίπου 12.600 στρέμματα που έγιναν στάχτη από το πέρασμα της πύρινης από Νέο Βουτζά, Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση κι η καταγραφή των υλικών ζημιών σε κατοικίες κι αυτοκίνητα που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά.

Υπάλληλοι και συνεργεία του υπουργείου Υποδομών, των Δήμων αλλά και τις Περιφέρειας υπολογίζουν σε περίπου 1.800 τα σπίτια και τους επαγγελματικούς χώρους που έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά ή υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές στους τρεις δήμους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές (Πικερμίου – Ραφήνας, Μαραθώνα, Μεγαρέων), αριθμός που αντιστοιχεί στο 50% του συνόλου των οικημάτων που ελέγχθησαν από τα συνεργεία καταγραφής.