ΑΣΕΠ- Asep: Πότε θα γίνουν 1.950 μόνιμες προσλήψεις

: Έτοιμο είναι το ΑΣΕΠ (asep.gr) να εκδώσει σειρά προκηρύξεων για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες -και το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα-, η Ανεξάρτητη Αρχή έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε τέσσερις διαγωνισμούς που αφορούν συνολικά 1.950 μόνιμες θέσεις.

Θα επιλεγεί προσωπικό όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης, διαφόρων ειδικότητων (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ).

(1) Όπως όλα δείχνουν σε πρώτη φάση θα εκδοθεί η προκήρυξη των 1.116 θέσεων στα νοσοκομεία. Πηγές του υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αλλαγές στο κείμενο της προκήρυξης, να αποσταλεί στο ΑΣΕΠ και εν συνεχεία στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση. Ο διαγωνισμός έχει πάρει, ήδη, τον αριθμό 11Κ/2018.

(2) Ψηλά στη λίστα του ΑΣΕΠ για έκδοση βρίσκεται η προκήρυξη των 757 θέσεων στους δήμους. Πρόκειται για “επανάληψη” της προκήρυξης 3Κ σε μικρότερη κλίμακα. Η έκδοσή της δεν συναρτάται με την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης των 8.166 θέσεων στους δήμους.

(3) Ισχυρή πίεση καταγράφεται για την έκδοση της προκήρυξης των 49 μονίμων στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Θα προσληφθούν κυρίως διοικητικοί και μηχανικοί, έξι ειδικοτήτων. Θα ενισχυθούν 16 περιφερειακές υπηρεσίες και 41 τμήματα του ΣΕΠΕ.

(4) Στα κομπιούτερ του ΑΣΕΠ έχει εισαχθεί για επεξεργασία προκήρυξη για την πρόσληψη 28 μονίμων υπαλλήλων σε οκτώ φορείς του Δημοσίου. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έχει, ήδη, καταγραφεί ως προτεραιότητα στον έγγραφο και επίσημο προγραμματισμό της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής.