• Διαφήμιση
  • Ποιοι Είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα
TV
Radio
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
6 °c
Athens
12 ° Fri
12 ° Sat
12 ° Sun
11 ° Mon
ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ News
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ News

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Βρούτου τω Βρούτω

Newsroom από Newsroom
28/05/2018 | 22:52
Ενημερώθηκε: 28/05/2018 22:52:11
σε ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
123
SHARES
454
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

του Αποστόλη Ζουπανιώτη / Εκδότης/Διευθυντής της Greek News-Θα διαφωνήσω με τον τίτλο «Άνω-κάτω Ομογένεια και Φανάρι μετά τις δηλώσεις Βαλιώτη» του ιστότοπου hellasjournal.com, του καλού συνάδελφου Μιχάλη Ιγνατίου.

Όσο κι αν προκάλεσαν κάποιους η κριτική του στο Φανάρι και οι αναφορές του περί αυτοκεφαλίας, αυτό που έκανε «άνω κάτω» τα εκκλησιαστικά μας πράγματα είναι οι αντιδράσεις στην ομιλία Βαλιώτη και η προσπάθεια μέσω αυτών να δοθεί το «τελειωτικό χτύπημα» στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο. Ει δυνατόν στην επικείμενη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την επόμενη εβδομάδα στο Φανάρι.


Με τις περισσότερες από τις επίμαχες αναφορές του Στάθη Βαλιώτη διαφωνώ.

Αυτοκέφαλη Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα είναι το τελικό χτύπημα στην άμυνα της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας και του Ελληνισμού της Αμερικής στην αφομοίωση.

Μεταφορά του Οικουμενικού Πατριαρχείου εκτός Κωνσταντινουπόλεως οικειοθελώς θα σημάνει την απαρχή ενός κυκεώνα αναταράξεων στην Παγκόσμια Ορθοδοξία που θα ολοκληρωθεί με την απώλεια της πρωτοκαθεδρίας στους Ορθοδόξους, την οποία θα καταλάβει η πανίσχυρη Μόσχα.

Το ερώτημα για το ποια στάση θα τηρήσει το Φανάρι αν συμβεί ελληνοτουρκική σύρραξη είναι μάλλον μειωτικό, καθώς πολλά κεφάλια πατριαρχών και ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου έχουν πέσει από τούρκικο μαχαίρι.

Οι αναφορές αυτές θα είχαν χαμηλή απήχηση στους Ελληνορθοδόξους της Αμερικής, οι οποίοι δεν συμμερίζονται παρόμοιες απόψεις. Όμως, μετά τις λεκτικά βίαιες αντιδράσεις, αρχής γενομένης των Αρχόντων, το θέμα έλαβε διαστάσεις με προφανή στόχο τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο (κυρίως) και κατά δεύτερον τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο.

Διαβάζουμε στην ανακοίνωση των Αρχόντων, που έχουν πνευματικό τους σύμβουλο τον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο:

«Ολη η Ιεραρχία, ο κλήρος και ο λαός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής οφείλουν αφοσίωση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και εμείς, οι Αρχοντες, εκφράζουμε την βαθιά της ανησυχία διότι της μίλησε εναντίον της Μητέρας Εκκλησίας, ενώ κανείς δεν φαίνεται να μίλησε υπέρ της».

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος γράφει σχετικά στην μακροσκελή του ανακοίνωση:

«Επιπλέον, καταγγέλλω την σιωπή εκείνων που ήταν παρόντες κατά την Τελετή Αποφοιτήσεως και επέτρεψαν στον κ. Βαλιώτη να απευθύνει την αποτρόπαια αυτή οµιλία, χωρίς να αντιδράσουν ή να τον διακόψουν».

Ο κ. Βαλιώτης μιλούσε στην τελετή αποφοιτήσεως ενός ανωτάτου εκπαιδευτικού ιδρύματος, το οποίο ως τέτοιο οφείλει πρωτίστως να σέβεται την ελευθερία της έκφρασης. Αντιδράσεις, διακοπές και αποδοκιμασίες του κοινού ή των σπουδαστών/αποφοίτων θα μπορούσαν κι αυτές να χαρακτηριστούν μέρος της ελεύθερης έκφρασης, αν όμως αυτές προέρχονταν από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, τους υπόλοιπους τέσσερεις παριστάμενους μητροπολίτες και τη διοίκηση της σχολής θα ήταν πρώτον αγένεια και δεύτερον φίμωμα της ελευθερίας του λόγου. Και δεν θα τιμούσε έναν σεβάσμιο ιεράρχη και ακαδημαϊκό όπως τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο να προβεί σε παρόμοια ενέργεια.

Σε γραπτή ανακοίνωσή της, η Μητρόπολις Σικάγου γράφει πως «ήταν λάθος να τιμηθεί με τιμητικό τίτλο Ορθοδόξου Θεολογίας ένα πρόσωπο, το οποίο είναι γνωστό για τις αντιεκκλησιαστικές και αντιορθόδοξες θέσεις του, κυρίως εναντίον της κανονικής μας αρχής που είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Αυτά που είπε το τιμώμενο πρόσωπο ήταν μια επανάληψη των θέσεών του τις οποίες ευκαίρως ακαίρως διακηρύττει».

Στον κ. Βαλιώτη – που έχει δίπλωμα Θεολογίας από την Ελλάδα – το τιμητικό βραβείο που του απονεμήθηκε από το Ελληνικό Κολέγιο ήταν των «Ανθρωπιστικών Σπουδών» κι όχι της Ορθόδοξης Θεολογίας. Συνήθως, άνθρωποι που έχουν δωρίσει όχι δέκα, αλλά περισσότερα από 20 εκατομμύρια στην Αρχιεπισκοπή και σε σχολεία και κοινότητες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, κάποια εκατομμύρια για τα ΤΕΙ Σπάρτης και πολλά άλλα για ιδρύματα στην Ελλάδα και στην Αμερική, ο αυτός ο τίτλος του αξίζει, όποιες κι απόψεις να έχει. Κι όσοι θεωρούν ότι μειώνει το Κολέγιο και την Εκκλησία μας αυτή η τιμή, ας του επιστρέψουν τα χρήματα που έχει διαθέσει για την Αρχιεπισκοπή και τις κοινότητες, αφού πρώτα τα αναπληρώσουν με δικά τους.

ΑΛΛΗ ΗΤΑΝ Η ΕΙΔΗΣΗ

Για μας, η αναφορές του Στάθη Βαλιώτη για το Φανάρι στην ομιλία του δεν ήταν η είδηση. Παρόμοιες απόψεις έχουν εκφραστεί από πολλούς στην Εκκλησία μας, χωρίς ιδιαίτερη απήχηση, Μην ξεχνούμε ότι στην διάρκεια της εκκλησιαστικής κρίσης με στόχο την ανατροπή του Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνα, η οργάνωση GOAL που δημιουργήθηκε είχε στους κόλπους της ανθρώπους που κήρυτταν αυτοκεφαλία, βοηθήθηκε οικονομικά από τον αείμνηστο Μάικλ Τζαχάρη και άλλους εκλεκτούς του Οικουμενικού Πατριάρχη, χωρίς πολλοί που είναι σήμερα «αγανακτισμένοι» να αντιδράσουν τότε. Η είδηση που βγήκε από την τελετή αποφοίτησης ήταν η δήλωση του Στάθη Βαλιώτη στον «Εθνικό Κήρυκα».

«Το πρόβλημα της Εκκλησίας της Αμερικής είναι πως τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει δύο Αρχιεπισκόπους, ο ένας είναι εκλεγμένος άγαμος στη Νέα Υόρκη και ο άλλος είναι έγγαμος και μένει κάπου στο Λονγκ Αϊλαντ. Ο,τι προσπάθεια κάνει ο εκλεγμένος την τορπιλίζει ο διορισμένος».

Πρόκειται για παράφραση αναφοράς του μακαριστού Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου Αντωνίου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Μάιο του 1998, την οποία ακούσαμε με τα αυτιά μας. Και αφορούσε τον «άνθρωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Αμερική» π. Αλέξανδρο Καρλούτσο. Την γράψαμε τότε στην «Πρωινή» και την έχουμε επαναλάβει ευθαρσώς τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά τις πολλαπλές υποκινούμενες «παραινέσεις» προς τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο να παραιτηθεί, γιατί με τον ένα ή το άλλο τρόπο θα υποχρεωθεί – για να θυμηθούμε κύριο άρθρο του εκδότη του «Εθνικού Κήρυκα».

Οι «αγανακτισμένοι» Αρχοντες έχουν ανακοινώσει ότι αποφάσισαν να τιμήσουν φέτος τον Οκτώβριο με το «Αθηναγόρειο Βραβείο» τον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο, για τον οποίο γράφουν – μεταξύ άλλων – ότι έχει υπηρετήσει ως βοηθός τρεις Αρχιεπισκόπους. Αυτό που παρέλειψαν είναι ότι ο βοηθός αυτός έχει «φάει» δύο Αρχιεπισκόπους (Ιάκωβος και Σπυρίδωνα) και ετοιμάζεται να «φάει» και τον Δημήτριο. Είναι ο τέλειος Βρούτος, παρότι ουδείς των δύο του είπε «και συ τέκνον Αλέξανδρε». Αν υπάρχει «Βρούτειο Βαραβείο» του αξίζει!

Θα επαναλάβουμε λοιπόν ότι δεν μπορεί η Εκκλησία μας στην Αμερική να έχει δύο Αρχιεπισκόπους. Και πριν λάβει χώρα η διαδοχή του Δημητρίου (που κάποια στιγμή θα συμβεί, καθώς ηλικιακά έχει περάσει τα 90), η Αρχιεπισκοπή Αμερικής πρέπει:

Πρώτον, να έχει ξακαθαρίσει τι έχει συμβεί με τα οικονομικά (ΣΣ παρεμπιπτόντως, ουδείς μπήκε στον κόπο να απαντήσει τα ερωτήματά μας για την έκθεση)

Δεύτερον, να έχει έναν και μοναδικό Αρχιεπίσκοπο.

Στα τελευταία χρόνια που κάποιοι επιχειρούν για ιδιοτελείς σκοπούς να προκαλέσουν εκκλησιαστική κρίση, εμείς που την βιώσαμε δύο φορές επί Ιακώβου και Σπυρίδωνα, έχουμε δηλώσει ευθαρσώς ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να εμπλακούμε στο διχασμό της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, από τον οποίο κάποιοι θέλουν να βγάλουν χρήματα. Με λύπη είδαμε – με αφορμή την ομιλία Βαλιώτη – να χρησιμοποιούνται ως απάντηση οι ίδιες ακριβώς εκφράσεις παλαιότερων κρίσεων. Για παράδειγμα, ο Μητροπολίτης Ευάγγελος χρησιμοποίησε στην ανακοίνωσή του τον χαρακτηρισμό «μητραλοίας» (μητροκτόνος), που είχε αποδώσει ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα στον Μακαριστό Ιάκωβο.

«Ας µην συµµεριζόµαστε προσωπικές απόψεις, ακόµη και µητραλιών (Σ.Σ. ορθογραφικό λάθος) (μητροκτόνα) συναισθήµατα ανθρώπων χωρίς έρεισµα και λογική»…

Σε άλλο πάλι σημείο, αναφέρεται στους «Αρειο, Νεστόριο και όλους τους αιρεσιάρχες, που πολέµησαν εναντίον των διδασκαλιών και των παραδόσεων της Ορθοδόξου Πίστεως εκ των έσω..».

Ούτε με τη φύση του Θεού ή αν η Παναγία είναι Θεοτόκος ή Χριστοτόκος ασχολήθηκε ο Βαλιώτης, ούτε οι επικριτές του είναι Αθανάσιοι ή Κύριλλοι.

Και για να επανέλθουμε στο «διά ταύτα», η Αρχιεπισκοπή Αμερικής μετά τον Ιάκωβο έχει χάσει μεγάλο μέρος της αυτονομίας της και οι όποιες δυνατότητες λήψης αποφάσεων χωρίς βέτο από το Φανάρι, έχουν περιοριστεί δραματικά, με τις διαδοχικές καταστατικές αλλαγές. Το χειρότερο όλων, τα δύο μεγάλα ανεξάρτητα ταμεία που δημιουργήθηκαν και οι σιωπηρώς προωθούμενες αλλαγές στους Άρχοντες (οι πληροφορίες λένε ότι ο καθένας θα δίνει 10.000 δολάρια με τα χρήματα να στέλνονται στο Πατριαρχείο) θα αφαιμάξουν οικονομικά την Αρχιεπισκοπή και κυρίως τις κοινότητες. Ειδικά για τις τελευταίες, όταν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, το πρώτο θύμα είναι το ελληνικό σχολείο.

Για μας αυτά είναι τα βασικά θέματα κι όχι αν Αρχιεπίσκοπος Αμερικής γίνει ο Μητροπολίτης Γαλλίας, ο Ελπιδοφόρος, ο Μεθόδιος, ή ο Ευάγγελος, ή άλλος. Αυτός που θέλει ο Πατριάρχης θα γίνει και με το καλό όταν έλθει αυτή η ώρα, θα τον υποδεχθούμε με αγάπη και σεβασμό. Απλά δεν υπάρχει κανένας λόγος αυτή τη στιγμή να επιζητούμε ακόμη έναν «ειρηνοποιό»., αφού μόνο αρκεί να διατηρήσουμε την ειρήνη που υπάρχει, παρά τα προβλήματα.





Ετικέτες: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΛΟΥΤΣΟΣΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣΠΑΤΕΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΛΟΥΤΣΟΣ
Share49Tweet31ΑποστολήΑποστολή
Προηγούμενο άρθρο

Αλωση της Κωνσταντινούπολης: Το τέλος της Αυτοκρατορίας

Επόμενο άρθρο

Φθιώτιδος: «Το Άγιον Πνεύμα είναι το οξυγόνο της Πνευματικής μας ζωής»

Σχετικά Άρθρα

Σάββας Καλεντερίδης: Γιατί η Άγκυρα δεν τον ξεχνά – Το θρίλερ που τριάντα χρόνια μετά τους στοιχειώνει

από Γιάννης Παπανικολάου
05/12/2025 | 18:00

Σάββας Καλεντερίδης: Η πρόσφατη δημοσίευση της «Turkiye Today» για τον Σάββα Καλεντερίδη άνοιξε ξανά ένα κεφάλαιο που η Άγκυρα προσπαθεί...

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα

από Newsroom
05/12/2025 | 15:00

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Με τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε στην Αθήνα, την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ....

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ 2026: Πληρωμή στις 22/12 – Αναδρομικά στις συντάξεις έως 1.420€ σε 4 κατηγορίες μέχρι Απρίλιο 2026

από Γιάννης Παπανικολάου
05/12/2025 | 14:02

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσης της υπουργικής απόφασης στο ΦΕΚ, η αλλαγή στην ημερομηνία καταβολής των συντάξεων του Δημοσίου...

 

Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

Επικαιρότητα ΕΔΩ

Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα – Όλες οι γιορτές

Όλες οι προσευχές : Προσευχή

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ  στο Google News

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr

Γίνε Μέλος της Ομάδας μας

  • 149.6k Fans
  • 7.4k Followers
  • 138k Subscribers
  • 2k Subscribers

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΡΗΤΗ: «Σεισμός στη Λάμπη: Ξέσπασμα κληρικών για τη μετακίνηση του Μητροπολίτη Ειρηναίου – Ζητούν παρέμβαση των Αρχών

από Γιώργος Θεοχάρης
4 Δεκεμβρίου, 2025

ΚΡΗΤΗ: Σε έντονο κλίμα αναστάτωσης κινείται από χθες η τοπική Εκκλησία της δυτικής Κρήτης, μετά τη δημοσιοποίηση της εκλογής του...

Περισσότερα

4 Δεκεμβρίου – Γιορτή σήμερα: Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς

4 Δεκεμβρίου, 2025

5 Δεκεμβρίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Σάββας ο Ηγιασμένος

5 Δεκεμβρίου, 2025

ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ

3 Μαΐου, 2010

ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ

7 Μαΐου, 2010

Άγιοι Ανάργυροι: Η Θαυματουργή Προσευχή υπέρ υγείας των Αγίων Αναργύρων

1 Νοεμβρίου, 2024

Προσευχή στην Παναγία Γιάτρισσα εις πάσαν ασθένεια- ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ!

2 Ιουλίου, 2020

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Το Απολυτίκιο και το Κοντάκιο της Μεγαλομάρτυρος

4 Δεκεμβρίου, 2020

Προσευχή υπέρ κεκοιμημένων

14 Ιανουαρίου, 2017

ΗΠΑ και Ορθοδοξία: Ισχυρό μήνυμα υπέρ της Μονής Σινά από την Πρέσβειρα Γκίλφοϊλ … άλλα η ακίνητη περιουσία της παραμένει στον αέρα !

4 Δεκεμβρίου, 2025

Δημοφιλείς Κατηγορίες

  • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • Προσευχές
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • θΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πρόσφατα άρθρα

  • Η πανήγυρη της Αγίας Βαρβάρας στη Χαλκίδα
  • Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Σάββα Κυριωτίσσης Βεροίας
  • Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ι. Μ. Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Ι. Π. Μεσολογγίου
  • Μητροπολίτης Αιτωλίας: Η ζωή είναι μία θάλασσα που πρέπει να την διαπλεύσουμε
  • Ο Μητροπολίτης Κορίνθου επισκέφθηκε την ορεινή Κορινθία
  • Σάββας Καλεντερίδης: Γιατί η Άγκυρα δεν τον ξεχνά – Το θρίλερ που τριάντα χρόνια μετά τους στοιχειώνει
  • Διαφήμιση
  • Ποιοι Είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Translate »

Add New Playlist