ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο επίσκοπος Ιουστίνος επισκέφθηκε την κατασκήνωση και έπαιξε με τα παιδιά

Στις 25 Αυγούστου 2021, ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαραμούρες και Σατμάρ κ.Ιουστίνος, επισκέφτηκε τις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις της επαρχίας του, στον χώρο της Μονής του Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Ρουμανίας – Ουγγαρίας, σ’ ένα καταπράσινο περιβάλλον.

του Θωμά Αναστασιάδη – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Η κατασκήνωση πραγματοποιείται εδώ και 4 χρόνια, από το Θεολογικό Εκπαιδευτικό Τμήμα της Επισκοπής, σε συνεργασία με την νεανική χριστιανική μη κυβερνητική οργάνωση A.S.C.O.R., που έχει ορθόδοξο, απολίτικο και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, με υποκαταστήματα στα περισσότερα πανεπιστημιακά κέντρα της Ρουμανίας.

Οι συμμετέχοντες δεκάδες Ορθόδοξοι νεαροί από διάφορες Ενορίες, συνοδευόμενοι από τους ιερείς των χωριών τους, υποδέχτηκαν με χαρά τον ποιμενάρχη τους και είχαν την μοναδική ευκαιρία να συναναστραφούν μαζί του. Ο 60χρονος ιεράρχης (γεν. το 1961), μίλησε στα παιδιά, σαν φίλος και πατέρας, λόγο θεολογικό, με παραινέσεις και νουθεσίες. Αλλά το σπουδαιότερο για τους νεαρούς ήταν ότι ο Δεσπότης τους, μπλέχτηκε μαζί τους στα παιχνίδια, που διοργανώθηκαν στον προαύλιο χώρο της Μονής. Τραγούδησαν, όλοι μαζί, χόρεψαν, έκατσαν στο γρασίδι, έπαιξαν πινκ-πονκ κ.τ.λ.

Φέτος η κατασκήνωση είχε την επωνυμία «Ενωμένοι στη σκέψη και τα συναισθήματα» και εκτός από παιχνίδια και ψυχαγωγία, οι κατασκηνωτές συμμετέχουν στις ιερές ακολουθίες, και ασχολούνται με διάφορα πρακτικά εργαστήρια: κατασκευή σταυρών, κέντημα, ζωγραφική και ξυλόγλυπτα.

Η επισκοπή Μαραμούρες και Σατμάρ, είναι μια από τις 6 εκκλησιαστικές επαρχίες της Μητρόπολης Κλουζ, Μαραμούρες και Σαλάζης, του Πατριαρχείου Ρουμανίας.