Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αθήνα! Καταιγίδες με χαλάζι – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον Κηφισό

Φθινοπωρινός καιρός με καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνούς μέσα στον Ιούνιο!

Αντιμέτωποι με ένα δυνατό καλοκαιρινό μπουρίνι έρχονται οι Αθηναίοι που κυκλοφορούν στους δρόμους και ενώ βρίσκεται σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού.

Ο καιρός στην Αθήνα σήμερα προβλέπεται άστατος και τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα και ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.

Ο ουρανός έχει «σκοτεινιάσει» και ακούγονται ισχυρές βροντές. Σε ορισμένες περιοχές καταγράφονται αστραπές ενώ σε όποιες περιοχές ξεσπά καταιγίδα το φαινόμενο είναι πολύ έντονο.

Λόγω της έντονης καταιγίδας που έπληξε νωρίς το μεσημέρι την Αθήνα, η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία σε τμήμα της λεωφόρου Κηφισού και συγκεκριμένα στο ύψος της Αχαρνών, λόγω συσσώρευσης νερού. Ωστόσο, λίγο πριν τις 16:00 η κυκλοφορία απκαταστάθηκε στο συγκεκριμένο σημείο.

Δείτε live πού εκδηλώνονται καταιγίδες στο νομό Αττικής, πατώντας ΕΔΩ

Αυξημένη η κίνηση στους δρόμους – Τροχαίο στις Τρεις Γέφυρες στην εθνική οδό – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Μποτιλιάρισμα με άκρως αυξημένη κίνηση καταγράφεται από το μεσημέρι της Παρασκευής στους πιο κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής, με την πρωτεύουσα να πλήττεται σήμερα από σφοδρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

Μεγάλο μποτιλιάρισμα με καθυστερήσεις και ουρά χιλιομέτρων από αυτοκίνητα θα συναντήσουν οι οδηγοί αυτή την ώρα στο ανοδικό ρεύμα της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος του Μοσχάτου μέχρι και το ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ νωρίτερα σημειώθηκε και τροχαίο ατύχημα επί της εθνικής οδού στις Τρεις Γέφυρες στο ρεύμα προς Λαμία.

Στο ρεύμα καθόδου, προς Πειραιά, η κίνηση εκτείνεται από το ύψος της Κηφισιάς έως και τον Κόκκινο Μύλο.

Καθυστερήσεις 10 έως 15 λεπτών σημειώνονται, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Αττική Οδό, ώρα 15:30, από τον κόμβο Ηρακλείου έως την έξοδο 8 Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Ελευσίνα. Παραμένουν οι καθυστερήσεις από τον κόμβο Πεντέλης έως τον κόμβο Κηφισίας στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Λόγω συσσώρευσης υδάτων, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Κηφισού στη συμβολή της με τη λεωφόρο Αχαρνών στο ρεύμα προς Πειραιά και στην οδό Αχαρνών στο ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Κηφισού στο ρεύμα προς Αθήνα.

Δυσχέρεια στην κίνηση των οχημάτων καταγράφεται στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Αγ. Αναργύρων.

Μποτιλιάρισμα με καθυστερήσεις θα συναντήσουν οι οδηγοί αυτή την ώρα και στα δύο ρεύματα επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, όπως και στη Βασιλέως Κωνσταντίνου στο ανοδικό ρεύμα.

Κίνηση καταγράφεται και στη λεωφόρο Κηφισίας, στο ρεύμα προς Κηφισιά, στο ύψος των Αμπελοκήπων.

Κίνηση θα συναντήσουν οι οδηγοί και στους εξής δρόμους:

-Πανεπιστημίου
-Σταδίου
-Ακαδημίας

Χαμηλές ταχύτητες και  επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Πειραιά, από Αλίμου έως Καλαμακίου.

protothema.gr