Αλεξιπτωτιστές αστυνομικοί στον νέο προϊστάμενο της θρησκευτικής υπηρεσίας της ΕΛΑΣ

Την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 αντιπροσωπεία της Ομάδας Αλεξιπτωτιστών-Αστυνομικών της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομών Αλεξιπτωτιστών (Λ.Ε.Κ.ΑΛ.) επισκέφτηκαν τον νέο προϊστάμενο της θρησκευτικής υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η αντιπροσωπεία ήταν αποτελούμενη από τον υπεύθυνο της Ομάδας Αττικής Αστυφύλακα Tζαμαλή Παναγιώτη, συνοδευόμενο από ένα ακόμη μέλος. Σκοπός της επίσκεψης με τον Α/Β’ Αρχιμανδρίτη π. Αλέξιο Κουρτέση ήταν να γνωρίσει το άθλημα του υπό το πρίσμα της ιδιότητας του αστυνομικού, καθώς κατά γενική ομολογία υπάρχουν αστυνομικοί, οι οποίοι δεν εφησυχάζουν, διαρκώς εκπαιδεύονται και επιλέγουν να πραγματοποιούν άλματα στατικού ιμάντα ή ελευθέρας πτώσεως.

Παράλληλα, του γνωστοποίησαν ότι το άθλημα από το 2020 ανήκει και στην Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος.

«O π. Αλέξιος με τη σειρά του συνεχάρη τους αστυνομικούς για το έργο και την ενασχόλησή τους με το αλεξίπτωτο, δηλώνοντας τη βαθιά υποστήριξή και την ένθερμη συμπαράστασή του στους ίδιους, αλλά και σε κάθε αστυνομικό».

Επιπρόσθετα, η Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.), ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιτστών (U.E.P.) από το 1996 που την καθιστά ως Ομοσπονδία Αλεξιπτωτιστών θεσμικό φορέα και ελληνικό εκπρόσωπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε ότι αφορά τη συμμετοχή της σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις αυτού του είδους.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία συνεχάρη το νέο προϊστάμενο για τα νέα του καθήκοντα και του ευχήθηκε καλή δύναμη, ευλογημένη διακονία και πνευματική στήριξη στους αστυνομικούς και την οικογένειά τους που λόγω της ιδιαιτερότητας του λειτουργήματος που επιτελούν η πνευματική βοήθεια είναι επιβεβλημένη.