Αιχμές Κεραμέως για την αντιχριστιανική απόφαση της Αρχής προσωπικών Δεδομένων

Στο ραδιόφωνο του Alpha και στην Κάτια Μακρή μίλησε η . Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τις απαλλαγές από τα και το θρήσκευμα.

Στο ερώτημα της δημοσιογράφου εάν το Υπουργείο θα προσαρμοστεί στην απόφαση της Αρχής η Υπουργός απάντησε: «Δεν έχω καμία επίσημη ενημέρωση. Δεν έχω λάβει καμία απόφαση προσωπικά από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων. Θα αναμένω να τη λάβω, θα τη μελετήσουμε και θα τοποθετηθούμε συνολικά επί του θέματος. Ειρήσθω εν παρόδω, να θυμίσω ότι εκκρεμεί και ενώπιον του ΣτΕ υπόθεση για συναφές ζήτημα σχετικά με την αναγραφή του θρησκεύματος στα Απολυτήρια, οπότε, καταλαβαίνετε, και η απόφαση της Δικαιοσύνης έχει τεράστια σημασία και άρα τελούμε, αν θέλετε, εν αναμονή των αποφάσεων».

Στο ερώτημα της δημοσιογράφου ανεξαρτήτως των δικαστικών αποφάσεων ποια είναι η γνώμη της Υπουργού για το ζήτημα, η κ. Κεραμέως απέφυγε να απαντήσει λέγοντας: «Δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ επί του θέματος. Θα περιμένουμε να δούμε τις αποφάσεις και θα τοποθετηθούμε συνολικά ως Υπουργείο εν συνεχεία».

Στην ίδια συνέντευξη τέθηκε ερώτημα για τα Θρησκευτικά Γαβρόγλου και εάν θα συνεχιστεί η εφαρμογή τους. Η συζήτηση περιπλέχθηκε και με άλλα δημοσιογραφικά ερωτήματα και τελικά η Υπουργός έδωσε μια γενικόλογη απάντηση ότι θα υπάρξουν πολλά πράγματα που θα αλλάξουν, άλλα άμεσα και άλλα σε βάθος χρόνου. Τέλος επεσήμανε ότι σχεδιάζονται αλλαγές στα Προγράμματα Σπουδών πολλών μαθημάτων σε βάθος χρόνου.