Στο Προεδρικό Μέγαρο της Αιγύπτου, που βρίσκεται στην Ηλιούπολη του Καΐρου επισκέφτηκε την Πέμπτη 7 Αυγούστου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’.
Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης έλαβε μέρος στη σύσκεψη των θρησκευτικών ηγετών όλων των χριστιανικών Εκκλησιών και ομολογιών της χώρας, που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου κ.Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.
Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι θα πράξει ό,τι δυνατόν για την διασφάλιση της ανεξιθρησκείας, της ισοτιμίας των θρησκειών και της ελεύθερης λατρευτικής εκφράσεως κάθε Αιγυπτίου πολίτη. Κάλεσε δε τους θρησκευτικούς ηγέτες να συμβάλλουν από την πλευρά τους στην ενότητα του αιγυπτιακού λαού και να συμμετάσχουν ενεργά στην πανεθνική προσπάθεια ανάτασης και ανάπτυξης της χώρας.
Κατά την παρέμβασή του ο Μακαριώτατος διατράνωσε την αδιαπραγμάτευτη προσήλωσή του στην προσπάθεια επανόδου της χώρας στην πολιτική και κοινωνική ομαλότητα και διαβεβαίωσε τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, με τον οποίο διατηρεί στενή σχέση φιλίας και συνεργασίας, ότι θα τον βρει σύμμαχο σε κάθε πρωτοβουλία αποκατάστασης της ομόνοιας και της συνδιαλλαγής εντός του αιγυπτιακού κοινωνικού σώματος, με σεβασμό στις θέσεις και στα δίκαια των θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας.