Ψήφισμα κατά της εκδήλωσης της Μητρόπολης ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο του Δ. Θεσσαλονίκης

Ψήφισμα με το οποίο καταδικάζονται όσα λέχθηκαν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων και Ορθόδοξων Χριστιανικών Σωματείων, ενέκρινε κατά πλειοψηφία χθες το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκαν η παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη, η παράταξη «Γειτονιές σε Δράση», καθώς και η “Ανοιχτή Πόλη”, παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά του συγκεκριμένου ψηφίσματος τέθηκε, η παράταξη του Σταύρου Καλαφάτη “Εντάξει”, η παράταξη “Μένουμε Θεσσαλονίκη”, καθώς και δύο δημοτικοί σύμβουλοι από την “Πρωτοβουλία”.

“Οι διεθνείς εξελίξεις και το προσφυγικό ζήτημα έχουν φέρει τον τόπο μας στο κέντρο μίας κρίσης, κατά την οποία οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε σύνεση και ψυχραιμία και να προτάξουμε ανθρωπιστικές αξίες. Η εκφορά λόγων μίσους και η στοχοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών δεν συμβάλλουν στην αρμονική συνύπαρξή τους με τους κατοίκους και στην δημιουργική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος. Με το σκεπτικό αυτό, καλούμε τους πνευματικούς φορείς της πόλης να συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος κατανόησης, ανθρωπισμού και αλληλεγγύης και να αποφεύγονται εκδηλώσεις, οι οποίες ευνοούν την ανάπτυξη της ξενοφοβίας και των ρατσιστικών αντιλήψεων”, αναφέρεται στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου.