Χριστός Ανέστη στην Μονή του Αγίου Γεωργίου στη Σεντνάγια (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Ανάσταση στην ανδρική Μονή του Αγίου Γεωργίου στην πόλη της Σεντνάγια, ένα από τα λίγα μέρη στην περιφέρεια της Δαμασκού το οποίο παραμένει μέχρι σήμερα ειρηνικό, χωρίς να έχει καθόλου θύματα μεταξύ των αμάχων, καθώς το προστατεύει η Παναγία της Σεντνάγια, η θαυματουργή εικόνα της Οποίας μέχρι σήμερα βρίσκεται στην ομώνυμη γυναικεία μονή ένα χιλιόμετρα βορειοανατολικά.

Στην Μονή είχαν συρρεύσει αποβραδίς πλήθος προσκυνητών όχι μόνο από την πόλη, που έχει περίπου 30.000 ορθοδόξους κατοίκους, αλλά και από την ίδια την πρωτεύουσα της Συρίας, την Δαμασκό.

Το ευαγγέλιο της Αναστάσεως και το πρώτο «Χριστός Ανέστη» ψάλθηκαν από τον Γέροντα της Μονής π. Ιωάννη Αλ-Ταλί στο υπερυψωμένο μαρμάρινο προσκυνητάρι, που έχει κτιστεί για αυτό τον σκοπό απέναντι από τον ναό, στο προαύλιό του, κάτω από τα εντυπωσιακά βράχια.

Οι πατέρες και οι προσκυνητές ευχήθηκαν αυτό το Πάσχα να είναι το τελευταίο Πάσχα στην Συρία που γίνεται στην σκιά του πολέμου και σύντομα η Συρία να αναστηθεί ειρηνική, χωρίς μίση και φονικές μάχες, χωρίς άλλες τραγωδίες αθώων ανθρώπων.

0105ag (1).jpg
0105ag (2).jpg
0105ag (3).jpg
0105ag (4).jpg
0105ag (5).jpg
0105ag (6).jpg