Χριστός Ανέστη, Ευγενία

Loading...


Γράφει ο Ηλίας Προύφας

Το βράδυ της Μ. Τετάρτης, ενώ πλησίαζε η ώρα του Μυστικού Δείπνου, η Ευγενία Πείδου – Κερμενίδου έφυγε για την Άνω Ιερουσαλήμ, για να γιορτάσει εκεί την Μ. Πέμπτη, την Μ. Παρασκευή, το Μ. Σάββατο και να τρέξει σαν άλλη Μυροφόρα να αναγγείλει την Ανάσταση του Κυρίου.

 

Η Ευγενία ήταν πραγματικά μια μεγάλη μυροφόρα στο μοναστήρι της Παναγίας Θεοσκεπάστου στον Σοχό Θεσσαλονίκης.

 

Όλοι ξέραμε και βλέπαμε για χρόνια την Ευγενία να διακονεί το μοναστήρι σε όλες τις εκδηλώσεις του, να τρέχει ακούραστη να προσφέρει τις υπηρεσίες της. Ήταν ευφροσύνη καρδιάς να την νιώθουμε σαν μια μεγάλη κολόνα που στηρίζει και βοηθά όλους. Η συμμετοχή της επίσης στις ακολουθίες, στην θεία Λειτουργία και στα άγια Μυστήρια ήταν συνεχής με όλη την οικογένειά της.

 

Τώρα όμως κοιτάζουμε γύρω μας και ψάχνουμε να την βρούμε ανάμεσά μας, να διακονεί, να προσέρχεται στις ακολουθίες, στο άγιο Ποτήριο, να φωνάζει: «όλα θα γίνουν», αλλά δεν είναι εδώ. Διάλεξε γρήγορα τον ουρανό και μας δίδαξε να βλέπουμε όλοι μας προς τα εκεί και να δεόμεθα υπέρ αυτής και εκείνη υπέρ ημών.

 

Ευγενία μας, αγαπημένη Ευγενία, Χριστός Ανέστη!… Στείλε σε παρακαλούμε από ψηλά την παρηγοριά σε όλους μας και ιδιαίτερα στον Δημήτρη και τον Κωνσταντίνο.

 

Καλή Ανάσταση, αγαπημένη μας αδελφή Ευγενία.

 

Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της θα τελεσθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου.Ετικέτες