Το ΥΠΟΙΚ αποτείνεται στο «αίσθημα φορολογικής συμμόρφωσης»

Loading...


Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους φορολογούμενους να προχωρήσουν άμεσα στην υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης μέχρι την υπάρχουσα προθεσμία της 30ης Ιουνίου.

Εν μέσω έντονης φημολογίας περί παράτασης της προθεσμίας έως και 25 Ιουλίου, η ηγεσία του υπουργείου καλεί τους πολίτες να δείξουν «αίσθημα φορολογικής συμμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης».

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα προκαλέσει προβλήματα στη νέα εκκαθάριση του κοινωνικού μερίσματος με τα στοιχεία για το 2013, όπως και στην χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος.

«Χθες οι Έλληνες φορολογούμενοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Υπουργείου Οικονομικών, υπέβαλαν 146.000 δηλώσεις που είναι και ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός δηλώσεων και το TAXIS ανταποκρίθηκε με μεγάλη ευκολία σε αυτό τον αριθμό», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Συνολικά έχουν υποβληθεί περί τα 3,3 εκατομμύρια δηλώσεις. Οι ώρες στις οποίες το φορτίο είναι χαμηλό και είναι πολύ πιο άμεση η ανταπόκριση του ΤΑXIS είναι:

– Μέχρι τις 9:30 το πρωί

– Από τις 14:00 μέχρι τις 17:00

– Μετά τις 21:30 το βράδυΕτικέτες