Το θεραπευτικό λιβάνι που προσέφεραν οι 3 μάγοι στον Ιησού Χριστό

Loading...


Στην Ορθόδοξη Πίστη μας το λιβάνι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία, με μεγάλη χρησιμότητα και συμβολισμούς. Ηταν άλλωστε, είναι ένα από τα τρία δώρα που προσέφεραν οι Τρεις Μάγοι στον νεογέννητο Χριστό όταν ήλθαν να Τον προσκυνήσουν.

Οι μάγοι είχαν μαζί τους το βασιλικό λιβάνι, το οποίο προμηθεύτηκαν από τα βάθη της Ανατολής και συγκεκριμένα από το Ομάν και την Υεμένη της Αραβικής Χερσονήσου. Η «βασιλική ποικιλία», το πιο ποιοτικό λιβάνι του κόσμου, έχει απίστευτες ιδιότητες ενώ στην Ελλάδα εισάγεται αποκλειστικά από τον κ.Κώστα Ρουσάκη, που έχει λάβει την σχετική άδεια από το σουλτανάτου του Ομάν για την Ελλάδα.

Αξίζει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στο θυμίαμα που προμηθεύεστε. Η ποιότητά του, το κάψιμό του, η μυρωδιά του ορισμένες φορές μπορεί να σας φαίνεται ενοχλητικό, όμως δε θα έπρεπε να είναι έτσι. Από τα παλιά χρόνια, από την Παλαιά Διαθήκη ακόμη, αλλά και αργότερα με τους Τρεις Μάγους, το λιβάνι αποτελούσε ένα σημαντικό και πολύτιμο στοιχείο. Τόσο πολύτιμο, όσο και ο χρυσός. Το γνήσιο λιβάνι με την ευωδία του είναι απαραίτητο στοιχείο για λατρευτικούς σκοπούς, αλλά μόνο η «βασιλική ποικιλία» είναι αυτή που προσφέρει όλα εκείνα τα γνήσια χαρακτηριστικά που το κάνουν ξεχωριστό.
Το φυσικό λιβάνι είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Και μάλιστα έχουν γίνει σχετικές μελέτες από πανεπιστήμια παγκοσμίως.

1304liv (2).jpg

Στην Ελλάδα, αποκλειστικό αντιπρόσωπος είναι ο κ.Κώστας Ρουσάκης που μας εξηγεί τι είναι η βασιλική ποικιλία. «Το λιβάνι που έδωσαν οι Μάγοι στον Χριστό προερχόταν από τις μοναδικές στον κόσμο καλλιέργειες της «Μπουνσουέλιας», του μοναδικού δέντρου που παράγει το γνήσιο βασιλικό λιβάνι, που βρίσκονται στο κρατίδιο του Ομάν», μας λέει αρχικά και συνεχίζει: «Στην περιοχή Ντοφάρ (Dhofar), στο κάτω άκρο της Αραβικής χερσονήσου η κυβέρνηση του Ομάν έχει θέσει υπό την προστασία της μία καταπράσινη έκταση, που αποτελείται από το δέντρο Boswellia sacra, το οποίο παράγει σαν τη ρητίνη (ρετσίνι) τη γνήσια βασιλική ποικιλία του λιβανιού. Πρόκειται για τους πάλαι ποτέ βασιλικούς κήπους της γνωστής από την Παλαιά Διαθήκη Βασίλισσας Σαβά, η οποία μετέφερε το λιβάνι κατά την επίσκεψή της στο βασιλιά Σολομών: «Και βασίλισσα Σαβά ήκουσε το όνομα Σαλωμών και το όνομα Κυρίου και ήλθε πειράσαι αυτόν εν αινίγμασι· και ήλθεν εις Ιερουσαλήμ εν δυνάμει βαρεία σφόδρα, και κάμηλοι αίρουσαι ηδύσματα (λιβάνι) και χρυσόν πολύν σφόδρα και λίθον τίμιον… (Βασ. 10, 1-2)! Από το γεγονός αυτό, όπως ισχυρίζεται και επισήμως η κυβέρνηση του Ομάν, έλαβε η συγκεκριμένη ποικιλία και την ονομασία βασιλική». Ο κ.Ρουσάκης είναι ο αποκλειστικός εισαγωγέας της βασιλικής ποικιλίας στην Ελλάδα και δεν υπάρχει άλλο λιβάνι στην ελληνική αγορά το οποίο να προέρχεται από το Ομάν και να είναι η βασιλική ποικιλία με τις μοναδικές ιδιότητες.

Τι το κάνει όμως, να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ποικιλίες; Ο κ.Ρουσάκης τονίζει: «Η συγκεκριμένη ποικιλία δεν έχει καμία σχέση με άλλες ποικιλίες ακόμα και από το ίδιο δέντρο στην ίδια χώρα. Η βασιλική ποικιλία παράγεται σε μεγάλο υψόμετρο και με ειδικές κλιματολογικές συνθήκες που την καθιστούν μοναδική στον κόσμο.
Τα ίδια δέντρα « boswellia» στην ίδια χώρα αλλά όχι στο συγκεκριμένο ειδικό σημείο δεν παράγουν αυτήν την ποικιλία και οι ποικιλίες τους δεν περιέχουν καθόλου boswellia acid το οποίο είναι το συστατικό το οποίο κάνει την διαφορά .Επίσης, τόσο το άρωμα τους όσο και η εμφάνιση τους μαρτυρεί την τεράστια διαφορά.
Δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλες αμερικάνικες εταιρείες έχουν ήδη παράγει και πωλούνται σε όλα τα φαρμακεία και της χώρας μας σκευάσματα με τίτλο «boswellia resin extract» ως συμπληρώματα διατροφής τα οποία προτείνονται από γιατρούς για ενίσχυση κατά σοβαρών ασθενειών.

1304liv (3).jpg

Τι είναι η βασιλική ποικιλία του λιβανιού;
Τρεις μόνο οικογένειες σήμερα πατροπαράδοτα συνεχίζουν την καλλιέργεια της βασιλικής αυτής ποικιλίας λιβανιού με την άδεια της κυβέρνησης του Ομάν. Η ποικιλία αυτή ονομάστηκε βασιλική επειδή συνδυάζει από τη μία το εξαίσιο φυσικό μοναδικό άρωμα της (μεταξύ ευκαλύπτου και λεμονιού) και από την άλλη τις θεραπευτικές αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες της.
Μάλιστα σύμφωνα με έρευνα του BBC ο κίνδυνος να καταστραφεί η καταπράσινη αυτή έκταση από φωτιές και την ανεξέλεγκτη βοσκή των ζώων προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης. Με απόφασή της κήρυξε την περιοχή προστατευόμενη και ανέθεσε μόνο σε τρεις οικογένειες που πατροπαράδοτα ασχολούνταν με τη βασιλική ποικιλία λιβανιού να συνεχίζουν την παραγωγή! Στο αποκαλυπτικό πρόσφατο ρεπορτάζ από το ραδιοτηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο του BBC καταγράφεται επίσης το αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας επιστημόνων σχετική με τις θεραπευτικές ιδιότητες της βασιλικής ποικιλίας λιβανιού!

Θεραπευτικές ιδιότητες – Ενάντια στον καρκίνο
Σύμφωνα λοιπόν με τους επιστήμονες η βασιλική ποικιλία λιβανιού καταπολεμά τα καρκινογόνα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού, μην αφήνοντας τα να αναπτυχθούν. Κι αυτό χωρίς να προξενεί καμία βλάβη στα υγιή κύτταρα.
Ήδη, πανεπιστημιακά ερευνητικά κέντρα στις ΗΠΑ προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να ανακαλύψουν την ουσία εκείνη της ρητίνης, από όπου παράγεται το λιβάνι που εξαλείφει τα καρκινογόνα κύτταρα, προκειμένου να αποτελέσει και τη βάση παρασκευής φαρμάκου για την καταπολέμηση του καρκίνου!
Πέραν των ανωτέρω ο Ιρακινός ανοσιολόγος Μαχμούντ Σουχάι σε συνεργασία με τον καθηγητή Κούνγκ Λίν από το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα υποστηρίζουν ότι το λιβάνι αυτό μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει μια εναλλακτική θεραπεία στον καρκίνο του Προστάτη. Άλλες μελέτες από το Πανεπιστήμιο του Cardiff έδειξαν ότι το εκχύλισμα της βασιλικής ποικιλίας του λιβανιού καταπραΰνει τους πόνους της χρόνιας οστεοαρθρίτιδας και καταπολεμά σημαντικά το άσθμα.
Στην αρχαία Ελλάδα η βασιλική ποικιλία λιβανιού εισαγόταν μόνο από τους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι γνώριζαν τις θεραπευτικές της ιδιότητες και το χρησιμοποιούσαν κατά κόρον στις οικίες τους αλλά και στις λατρευτικές τελετές. Εν συνεχεία οι Ρωμαίοι που έμαθαν γι’ αυτές τις ιδιότητες από τους Έλληνες οργάνωναν ειδικές εκστρατείες στην Αραβική Χερσόνησο προκειμένου να την αποκτήσουν.

1304liv (4).jpg

Θυμίαμα εξαιρετικής ποιότητας
Μόνο μία μικρή δοκιμή αρκεί για να διαπιστώσετε τη διαφορά. Είμαστε βέβαιοι ότι μετά τη δοκιμή αυτή δεν θα προμηθευτείτε άλλο λιβάνι εκτός από αυτό της βασιλικής ποικιλίας, την αξία της οποίας γνώριζαν οι τρεις Μάγοι.

Με αντιφλεγμονώδεις και θεραπευτικές ιδιότητες
Αυτό το βασιλικό λιβάνι, όπως έχει επικρατήσει να ονομάζεται μαζί με τη συναισθηματική και πνευματική φόρτιση που φέρει είναι εντελώς φυσικό και ανεπεξέργαστο (δεν έχει μαγνησία, χρώματα ή πρόσθετα αρώματα).
Το άρωμά του είναι μεταξύ ευκαλύπτου και ανθέων λεμονιάς και όχι μόνον δεν είναι πνιγηρό εις την αναπνοή, αλλά αντιθέτως ανακουφίζει ακόμη και τους πάσχοντες από προσωρινά ή χρόνια αναπνευστικά προβλήματα. Επίσης ως μια εξαιρετικής ποιότητος ρητίνη, όταν μασηθεί όπως ακριβώς η μαστίχα, πλημμυρίζει το στόμα από άρωμα και έχει πολλές αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες πού βοηθούν τον ανθρώπινο οργανισμό.
Τέλος η καύση του είναι σχεδόν τελεία και αφήνει μια μικρή ποσότητα ασημόχρωμης στάχτης και όχι το πλαστικό εκείνο υπόλειμμα που αφήνουν τα περισσότερα από τα γνωστά έως τώρα λιβάνια. Ευωδιάζει δε τους χώρους που το περιφέρετε λιβανίζοντας έως το τελευταίο του μόριο.
Πραγματικά η βασιλική ποικιλία έχει μια ιδιαίτερη, μοναδική αξία την οποία γνώριζαν και οι τρείς μάγοι.

Για να προμηθευτείτε το βασιλικό λιβάνι επικοινωνήστε με τον κ.Κώστα Ρουσάκη (τηλ. 6985 032200)

1304liv (1).jpg