Το επίσημο δείπνο προς τιμήν των Προκαθημένων (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Επίσημο δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη και των Προκαθήμενων των Εκκλησιών που βρίσκονται στην Κρήτη για τις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου παρέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς,εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, στο Ναυτικό Μουσείο Χανίων εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας.

Στην διάρκεια του δείπνου υπήρξε προσφώνηση από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά που εκπροσωπεί την κυβέρνηση και η αντιφώνηση εν συνεχεία του κ. Βαρθολομαίου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Πατριαρχείο της Αντιοχείας στέλνοντας μήνυμα ενότητας και παρά το γεγονός ότι και επισήμως ολοκληρώθηκαν οι αφίξεις και των 10 Προκαθημένων.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ήδη έχει συσταθεί μια τριάδα προκαθήμενων που έχουν ξεκινήσει αγώνα να έρθουν σε επικοινωνία με τις αντιφωνούσες Εκκλησίες ως ύστατη προσπάθεια να ρίξουν γέφυρες.

Να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παραβρέθηκε σε συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τους επικεφαλής των Ορθόδοξων Εκκλησιών στο Ναυτικό Μουσείο Χανίων.

1606kriti.jpg
1606kriti1.jpg
1606kriti2.jpg
1606kriti3.jpg
1606kriti4.jpg
1606kriti5.jpg