Το «δημοκρατικό» Ποτάμι κάνει υποδείξεις στον Μητροπολίτη Πατρών με αφορμή την καύση των νεκρών

Loading...


Ανακοίνωση για την καύση των νεκρών εξέδωσε το Ποτάμι, και όπως είναι γνωστό, εκφράζει τη θετική του στάση στα αποτεφρωτήρια.

Όμως, αυτή τη φορά τα… βάζει με τον Μητροπολίτη Πατρών και μάλιστα χαρακτηρίζει «σκοτεινές εποχές» το κάλεσμα του κ.Χρυσοστόμου προς τον κόσμο σε συγκέντρωση. Το να εκφράζει κάποιος την άποψή του είναι «σκοτάδι»; Πολύ δημοκρατική άποψη…

Ιδού η ανακοίνωση:

Είναι δικαίωμα κάθε πολίτη να διαθέτει το σώμα του όπως αυτός επιθυμεί στη ζωή και το θάνατο.

Κάτι για το οποίο δεν έχει λόγο ούτε το κράτος, ούτε η Εκκλησία. Το δικαίωμα αυτό πρέπει να γίνεται απολύτως σεβαστό και είναι αδιανόητο σε μια ευρωπαϊκή χώρα να μην υπάρχουν αποτεφρωτήρια. Άλλο η κοινωνία, άλλο το ποίμνιο. Είναι ντροπή να καταφεύγουν πολίτες στη Βουλγαρία προκειμένου να γίνει σεβαστή η επιθυμία για αποτέφρωση.

Το Ποτάμι έχει επανειλημμένα αναδείξει την ανάγκη να δοθεί αρωγή στην τοπική αυτοδιοίκηση να δημιουργήσει τους κατάλληλους χώρους αποτέφρωσης νεκρών.

Χαιρετίσαμε τις αποφάσεις των κυρίων Καμίνη και Μπουτάρη να διαμορφώσουν παρόμοιους χώρους στους δήμους τους εντός του 2016. Εκφράζουμε τη στήριξή μας στον Δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη που αποφάσισε να προωθήσει τη δημιουργία κέντρου αποτέφρωσης. Η απόφαση του τοπικού Μητροπολίτη να καλέσει τους κατοίκους της Πάτρας σε συγκέντρωση εναντίον του αποτεφρωτηρίου μας θυμίζει άλλες, σκοτεινές εποχές.Ετικέτες