Συνάντηση του Γιάννη Αμανατίδη με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Αγίας Εδρας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Αμανατίδης, συναντήθηκε, σήμερα, Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Αγίας Έδρας, Mons. Antoine Camilleri.

Στη συνάντηση αυτή επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων των δύο κρατών. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω διεύρυνσης της διμερούς συνεργασίας, ιδιαίτερα σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η προσφυγική /μεταναστευτιική κρίση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί τη βάσει παναθρώπινων αξιών και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων. Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Υφυπουργός τόνισε την σημασία της πρόσφατης επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο και ευχαρίστησε τον ομόλογο του για την θερμή και συνεχή υποστήριξη της Αγίας Έδρας στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική Κυβέρνηση στην διαχείριση της προσφυγικής/μετανστευτικής κρίσης.

Επίσης, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στη Συρία και υπομνήσθηκε η ανάγκη να επιτευχθεί μιας διαρκής και βιώσιμη πολιτική λύση στον πόλεμο, η οποία θα ενισχύει την περιφερειακή σταθερότητα και θα διασφαλίζει την ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Μέση Ανατολή.

O Υφυπουργός Εξωτερικών της Αγίας Έδρας κάλεσε τον κ. Αμανατίδη, όπως επισκεφθεί το κράτος του Βατικανού το προσεχές διάστημα.
Μετά το πέρας της συνάντησης, επακολούθησαν πολιτικές διαβουλεύσεις υπό τον Πολιτικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβη κ. Πέτρο Μαυροειδή για διμερή και περιφερειακά ζητήματα.

2005amana (1).jpg
2005amana (2).jpg
2005amana (3).jpg
2005amana (4).jpg