Στο Βατικανό ο Νίκος Αναστασιάδης

Loading...


Στο Βατικανό μεταβαίνει αύριο Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για επίσημη επίσκεψη, επικεφαλής αντιπροσωπείας.

Την αντιπροσωπεία απαρτίζουν ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστος Πατσαλίδης και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης , ο οποίος θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του Αντρη, θα έχει το πρωί της 15ης Φεβρουαρίου, κατ´ ιδίαν συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο, στο Γραφείο του Ποντίφηκα, και θα ακολουθήσει συνάντηση και με τα μέλη της αντιπροσωπείας. Στη συνέχεια… ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Γραμματέα του Κράτους του Βατικανού, Πρωθυπουργό της Αγίας Εδρας, Αρχιεπίσκοπο Pietro Parolin και τον Υπουργό Εξωτερικών  Dominique Mamberti .

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα παρακαθίσουν σε επίσημο γεύμα με τον Πρωθυπουργό της Αγίας Εδρας. Το απόγευμα της 15ης Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Ιδρυτή της Κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου Andrea Riccardi και με τον Πρόεδρο της Κοινότητας  Marco Impagliazzo , στα κεντρικά Γραφεία της Κοινότητας.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας θα παρακαθίσουν σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας η Κοινότητα Αγίου Αιγιδίου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα επιστρέψουν στην Κύπρο το βράδυ της 16ης Φεβρουαρίου.Ετικέτες