Στον Πανηγυρίζοντα Ι.Ν.Αγίας Βαρβάρας Δάφνης ο Ιερισσού Θέοκλητος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και μεγάλη κατάνυξη τελέσθηκε σήμερα εορτή της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Δάφνης Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου.

Παρόντες ήταν Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Δήμαρχος Δήμου Δάφνης-Υμηττού κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, Αντιδήμαρχοι, το Δημοτικό Συμβούλιο και πλήθος κόσμου, οι οποίοι συνέρρεαν ασταμάτητα, για να προσκυνήσουν την Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας και ιδίως την Ιερά Κρύπτη όπου ευρέθη με θαυματουργικό τρόπο η Ιερά Εικόνα.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου χειροθεσία εις Πρωτοπρεσβύτερον του Οικονόμου π. Αντωνίου Φράγκου ιερέως που διακονεί στον Ιερό Ναό τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στον λόγο του ανέλυσε πώς η Αγία Βαρβάρα προσάγεται στο μαρτύριο από τον ίδιο Της τον πατέρα. Και αυτό το μαρτύριο το αντέχει διότι θεμέλιο στη ζωή Της έχει τον Ίδιο το Χριστό, όπως αναφέρει ο Απ. Παύλος «θεμέλιον άλλον ουδείς δύναται θείναι παρά τον κείμενον, ος εστίν Ιησούς Χριστός»!

Ο προϊστάμενος του Ναού, π. Μάξιμος Μητράρας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την Αρχιερατική του παρουσία και ευλογία, ευχόμενος έτη πολλά και θεοτίμητα.

Ο Μεθεόρτιος Εσπερινός

Με λαμπρότητα και μεγάλη κατάνυξη τελέσθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Δάφνης ο μεθέορτος Εσπερινός της εορτής της Αγίας Βαρβάρας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου, παρουσία Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και γειτονικών Μητροπόλεων, του Δημάρχου του Δήμου Δάφνης- Υμηττού κου Μιχάλη Σταυριανουδάκη μετά των Αντιδημάρχων και του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους κόσμου οι οποίοι προσήλθαν, άλλοι για να εκπληρώσουν το τάμα τους, άλλοι για να πουν ένα «ευχαριστώ» για την βοήθεια της Αγίας και άλλοι για να τους βοηθήσει στον προσωπικό τους σταυρό.

Ακολούθησε Ιερά Λιτάνευση στους δρόμους της Δάφνης, όπου οι νέοι του Ιερού Ναού κράτησαν στα χέρια τους με συγκίνηση την Ιερά Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος και την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Φοβεράς Προστασίας. Τοπικοί σύλλογοι ντυμένοι με τις παραδοσιακές τους στολές, κλιμάκιο του Σώματος Προσκόπων του Δήμου Δάφνης και πλήθος κόσμου ακολούθησε την πομπή με κατάνυξη, ενώ τα κορίτσια του Κέντρου Νεότητος έρραναν τις Ιερές Εικόνες με ροδοπέταλα. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική της Ελληνικής Αστυνομίας.
Γυρίζοντας στο Ναό ψάλθηκαν τα Εγκώμια της Αγίας Βαρβάρας και κτητορικό μνημόσυνο εις μνήμην των διακονησάντων Ιερέων του Ναού, δωρητών και δωρητριών.

Φωτογραφίες από την Θεία Λειτουργία

DSC02808.JPG
DSC02810.JPG
DSC02812.JPG
DSC02827.JPG
DSC02834.JPG
DSC02850.JPG
DSC02853.JPG
DSC02855.JPG
DSC02857.JPG
DSC02858.JPG
DSC02860.JPG
 
Φωτογραφίες από τον Εσπερινό
 
DSM_1430.JPG
DSM_1482.JPG
DSM_1484.JPG
DSM_1505.JPG
DSM_1525.JPG
DSM_1531.JPG
DSM_1546.JPGΕτικέτες