Στην Παιονία εκπρόσωποι της Αγγλικανικής Εκκλησίας και των Κοπτών για το μεταναστευτικό

Loading...


Με το «μεταναστευτικό» να αποτελεί εδώ και αρκετούς μήνες το κυρίαρχο θέμα καθημερινότητας του Δήμου Παιονίας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη επίσημη επίσκεψη στο Δημαρχείο εκπροσώπων της Ένωσης Αγγλικανικών.

Ο επίσκοπος της Ορθόδοξης και Κοπτικής Εκκλησίας, ο επίσκοπος της Εκκλησίας της Αγγλίας, ο επίσκοπος της Ουαλίας καθώς και διοικητικά στελέχη της εκκλησιαστικής ένωσης Αγγλίας και Ιρλανδίας CTBI (Churches together in Britain and Ireland) συναντήθηκαν και ενημερώθηκαν για την υφιστάμενη κατάσταση στην Ειδομένη από τον κο Γκουντενούδη και για τις δράσεις που έχουν αναλάβει οι δημοτικές υπηρεσίες στην περιοχή.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο Δήμαρχος τόνισε πως η Παιονία, αν και έχει γίνει γνωστή ευρέως το τελευταίο διάστημα λόγω της μετανάστευσης, είναι ένας προορισμός με μεγάλη ιστορική παρακαταθήκη και τουριστική προοπτική.

Από την πλευρά τους οι Βρετανοί εκκλησιαστικοί εκπρόσωποι διαβεβαίωσαν πως έχοντας μια πλήρη εικόνα της κατάστασης μέσω αυτής της επίσκεψης, θα παράσχουν αποτελεσματικότερη βοήθεια στους πρόσφυγες. Ήδη έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι ενώσεις Χριστιανικών Εκκλησιών της χώρας τους, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και σύντομα θα ανταποκριθούν εμπράκτως.Ετικέτες