Στην βοήθεια του Τιμίου Προδρόμου απέδωσε την πρόκριση της Εθνικής ομάδας ο προπονητής της Φερνάντο Σάντος

Loading...


Πράγματι την Τρίτη, 24 Ιουνίου, όταν η Εθνική μας ξεπέρασε το εμπόδιο της Ακτής Ελεφαντοστού, η Εκκλησία εόρταζε το Γενέθλιο του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, μία από τις μεγαλύτερες εορτές του μήνα αυτού. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο προπονητής της θυμήθηκε αυτήν την εορτή, η οποία είναι άγνωστη στον πολύ κόσμο.
Και δεν είχε άδικο. Η προκριση για την Εθνική, παρά την θαυμάσια εμφάνισή της, ήλθε σαν από θαύμα, στο 90΄. Σίγουρα κάποιος άγιος έβαλε το χέρι του.

Από την άλλη μεριά, ο Πορτογάλος τεχνικός επικαλέστηκε την βοήθεια των αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, καθώς η Εθνική μας ομάδα δίνει τον κρίσιμο αγώνα με την Κόστα Ρίκα την ημέρα της εορτής τους, Κυριακή 29.6.2014.
Υπενθυμίζουμε ότι πριν την μετάβαση στην Βραζιλία ο αρχηγός της Εθνική Ομάδας Γιώργος Καραγκούνης επισκέφθηκε το Άγιον Όρος για να πάρει την ευλογία της Παναγίας ενόψει του Μουντιάλ.

Το πλήρες κείμενο των δηλώσεων του Προπονητή όπως δημοσιεύτηκαν στο sport24.gr

-Πως ζήσατε αυτή την μεγάλη πρόκριση;

«Ήμασταν εδώ στην γιορτή του Αγίου Ιωάννη, θα είμαστε εδώ και στην γιορτή του Αγίου Πέτρου».

-Η ομάδα έπαιξε χωρίς σέντερ φορ αλλά κατάφερε να βάλει δυο γκολ;

«Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Ο Σαμαράς έχει παίξει πολλά παιχνίδια στην Σέλτικ ως σέντερ φορ. Θελήσαμε να παίξουμε με τρεις επιθετικούς ώστε να ήμαστε πιο κινητικοί και να δημιουργήσουμε προβλήματα και η στρατηγική αυτή πέτυχε».
-Θα περάσουμε στην επόμενη φάση;

«Δεν ξέρω. Θα παίξουμε σίγουρα. Και δεν είμαι ένας άνθρωπος που ζω στα άκρα αλλά θα έλεγα μετριοπαθής. Όταν χάνουμε εγώ είμαι ο πρώτος που με πιάνουν τα νεύρα μου και όταν νικάμε ο πρώτος που δεν πετάω στα σύννεφα.
Θα δώσουμε και τον καλύτερο μας εαυτό να περάσουμε. Θέλω να πω σε όλους τους Έλληνες ότι πρέπει να βγουν να το γιορτάσουν γιατί το αξίζουν».
Η σκληρή δουλειά, η μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα και η αίτηση της βοήθειας του Θεού, είναι τα μυστικά της επιτυχίας της Εθνικής.
Οι ευχές όλων των Ελλήνων θα είναι μαζί με τα παιδιά της Εθνικής μας Ομάδας κατά την Κυριακή των Αγίων Αποστόλων.Ετικέτες