Στα «κάγκελα» οι ΑΝΕΛ για το τζαμί στο Βοτανικό

Loading...


Ενδοκυβερνητικό ρήγμα προκαλεί η υπουργική τροπολογία που «ξεκλειδώνει» την κατασκευή του ισλαμικού τεμένους στο Βοτανικό, καθώς οι ΑΝΕΛ την χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη» και «προκλητική» και ζητούν από την κυβέρνηση να την αποσύρει άμεσα.

Φθάνουν μάλιστα στο σημείο να υποστηρίξουν πως εάν η κυβέρνηση επιμείνει στη διατήρησή της τότε η πράξη της θα συνδέεται με εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

Η υπεύθυνη τομέα Παιδείας του κόμματος Σταυρούλα Ξουλίδου με παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής -όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας στο οποίο έχει ενταχθεί η επίμαχη τροπολογία- επεσήμανε πως «η τροπολογία δεν σχετίζεται με το περιεχόμενο του νομοσχέδιου και είναι άκαιρη καθώς δεν έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα» ενώ υποστήριξε ότι «οι διατάξεις είναι αντισυνταγματικές καθώς η χρηματοδότηση ή η απαλλοτρίωση δημόσιας γης πρέπει να γίνεται για έργα κοινής ωφελείας. Το συγκεκριμένο έργο δεν είναι κοινής ωφελείας».

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η αναφορά της βουλευτή πως «το έργο χρηματοδοτείται με 960 χιλ. ευρώ. Ως ΑΝΕΛ θεωρούμε πως σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, η τροπολογία που ανάβει το «πράσινο φώς» για την κατασκευή του τεμένους είναι άκαιρη και συνοδεύεται από προκλητική επιβάρυνση του προϋπολογισμού». Αυτό γιατί δεν επέδειξαν την ίδια ευαισθησία στην απόφαση του αρχηγού τους και υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στην ίδια οικονομική συγκυρία για την χώρα να αναθέσει απευθείας την ανακατασκευή πέντε παλαιών αεροσκαφών σε αμερικάνικη εταιρία έναντι 500.000.000 δολαρίων.

«Δώστε προτεραιότητες στις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης» ανέφερε η κυρία Ξουλίδου απευθυνόμενη στον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη για να προειδοποιήσει πως εάν η κυβέρνηση επιμείνει στην κατάθεση της τροπολογίας τότε η πράξη της θα συνδεθεί με την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. «Απαράδεκτη και προκλητική η τροπολογία. θα είναι απαράδεκτο αν η σημερινή κυβέρνηση μετά από εννιά χρόνια δώσει το δωράκι της κατασκευής στους Μπόμπολα, Λάτση κλπ μεγαλοκατασκευαστές» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «η Ελλάδα επείγεται για επενδύσεις στην παιδεία και την έρευνα. Ας μην βυθιστούμε στην κινδυνολογία της κρίσης και τις κόκκινες γραμμές των «θεσμών»».Ετικέτες