Πρόσκληση να συμμετάσχουν όλοι οι Προκαθήμενοι στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο

Loading...


Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος

Η τελική επεξεργασία του κειμένου του μηνύματος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου απασχόλησε σήμερα τους Προκαθήμενους των Ορθοδόξων Εκκλησιών που συμμετέχουν στην Σύνοδο.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, υπεύθυνος της Επιτροπής Τύπου για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, της αποστολής της Εκκλησίας της Ελλάδος, μιλώντας στον 89,5 αναφέρθηκε στις σημερινές εργασίες της Συνόδου, ενώ προσέθεσε πως «ταυτόχρονα οι Προκαθήμενοι αντιμετώπισαν και το θέμα της απουσίας των τεσσάρων Εκκλησιών. Με αφορμή επιστολή που έλαβαν από τον Πατριάρχη Μόσχας έκαναν ανταπάντηση καλώντας τον να λάβει μέρος στην Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής ή της Κυριακής των Αγίων Πάντων.

Η πρόσκληση αυτή επεκτάθηκε σε όλους τους Προκαθημένους που απουσιάζουν με την πρόσθετη παράγραφο ότι θα ήταν καλό να λάβουν μέρος και στην Σύνοδο. Αναλήφθηκε μία πρωτοβουλία, με την έγκριση όλων, από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο να επικοινωνήσει και τηλεφωνικά με τους Προκαθημένους προκειμένου να τους πείσει και να βρεθεί τρόπος που θα φτάσουν στην ακαδημία της Κρήτης, για να λάβουν μέρος. Υπάρχει ένα κλίμα ενότητας μέσα στους Προκαθημένους».