Πατριάρχης Αρμενίων: «Η Μακεδονία ανήκει στην Ελλάδα»

Loading...


Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο Πατριάρχης της Αρμενικής Εκκλησίας, Αράμ ο Α΄ όπου συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ανθιμο. Ο κ.Αράμ, σε αποστροφή του λόγου του, τόνισε πως η Μακεδονία ανήκει στην Ελλάδα.

Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης επεφύλαξε θερμή υποδοχή στον Πατριάρχη των Αρμενίων, που με τη σειρά του απάντησε σε όλους όσους προσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορία της Ελλάδας και δη της Μακεδονίας.

Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη, σημειώνονται τα εξής: «Σήμερα, Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος υπεδέχθη στο Επισκοπείο της τοπικής μας Εκκλησίας, τον Μακαριώτατο Πατριάρχη της Αρμενικής Εκκλησίας κ. Αράμ τον Α’, ο οποίος επισκέπτεται την χώρα μας και την πόλη μας με την ευκαιρία του εορτασμού των 180 χρόνων της Αρμενικής Εκκλησίας στην Κομοτηνή και των 110 χρόνων της στην Θεσσαλονίκη.

Τον Πατριάρχη συνοδεύουν ο αρχιεπίσκοπος των Αρμενίων στην Αθήνα κ. Χορέν, κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων ο αρχιμ. κ. Χουσίγκ, γραμματεύς του πατριαρχείου, και οι πρόεδροι των κοινοτήτων των Αρμενίων στην χώρα μας.

Μετά από την προσφώνηση του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και την αντιφώνηση του Μακαριωτάτου κ. Αράμ προσεφέρθησαν κεράσματα και αντηλλάγησαν ενθύμια με την ευκαιρία της επισκέψεως αυτής. Ο κ. Αράμ ετόνισε και πάλι ότι η Μακεδονία ανήκει στην Ελλάδα.
Στη συνέχεια ο Πατριάρχης με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης μετέβησαν μαζί με όλους τους επισκέπτες στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, όπου προσεκύνησε το τίμιο λείψανο του Αγίου, ενώ ο Παναγιώτατος κ. Άνθιμος ανεφέρθη στην προσωπικότητα του Αγίου Γρηγορίου και στην ιστορία του ιερού Ναού.

Το απόγευμα ο Πατριάρχης των Αρμενίων κ. Αράμ, μετέβη στον ιερό Ναό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, και ακολούθως στον καθεδρικό Ναό της Τού Θεού Σοφίας, συνοδευόμενος από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.Ετικέτες