Παραιτείται από την πρόταση του για καθολικό ναό στην Πάτμο ο πρωτεργάτης της ιδέας

Loading...


Μετά τα δημοσιεύματα για την έντονη ανησυχία και την κατακραυγή των κατοίκων του νησιού και την ανησυχία των αδελφών της Μονής, γύρω από την παραχώρηση ορθόδοξου ναού στους καθολικούς, μας εστάλη η παρακάτω επιστολή του φίλου της Πάτμου κ. VIRGILIO AVATO που ήταν ο εμπνευστής και πρωτογράτης αυτής της πρότασης στον οικουμενικό Πατριάρχη και ο οποίος όπως γράφει αποσύρει και παραιτείται από την πρόταση του.

Αγαπητή Σμαράγδα,

Λέγεται ότι ο Απόστολος Ιωάννης επιστρέφοντας στην Έφεσο, μετά την εξορία του στην Πάτμο, γέρος πια, μεταφέρθηκε από τους μαθητές του στην εκκλησία για να προσευχηθεί και να κηρύξει. Τα κηρύγματά του είχαν πάντα στο επίκεντρο τη φράση του Κυρίου: «αγαπάτε αλλήλους». Οι μαθητές του ακούγοντας ακόμη μια φορά το ίδιο κήρυγμα τον ρώτησαν: Πάτερ, για ποιο λόγο μας λέτε πάντα να αγαπάμε αλλήλους; Και ο Άγιος Ιωάννης απάντησε:

αν κάνετε πράξη αυτή τη διδαχή δεν σας χρειάζεται τίποτα άλλο Θέλησα να θυμίσω αυτό το επεισόδιο επειδή η Πάτμος είναι το νησί του αποστόλου της αγάπης.
Διαβάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα σας και πληροφορούμενος τη συλλογή υπογραφών για να μην επιτραπεί η διάθεση εκκλησίας της Πάτμου σε Καθολικούς, και επειδή ήμουν ο εμπνευστής αυτής της πρότασης, έχω το καθήκον να πω: Φθάνει πια. Το να διατεθεί μια εκκλησία έπρεπε να είναι ένα δώρο βγαλμένο από την καρδιά και να συμμεριστούμε τη χαρά εκείνου που το δέχεται. Επειδή από τα άρθρα και από τις συζητήσεις που ακούω και εγώ ο ίδιος και από όσα μου λένε αυτή η χαρά δεν υπάρχει, με την παρούσα επιστολή αποσύρω το αίτημά μου και ελπίζω έτσι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Το να γράφουν ότι υπάρχουν συμφωνίες ανάμεσα στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πάπα Φραγκίσκο γύρω από αυτό το θέμα είναι απλά τρελό.
Καταλήγω λέγοντας ότι εγώ θα συνεχίσω να χαίρομαι και να γιορτάζω με τους ορθόδοξους αδελφούς κάθε φορά που παραχωρείται σε αυτούς μια καθολική εκκλησία.

Με τους χαιρετισμούς μου
Βιργίλιος

 Ετικέτες

tilegrafima.gr