«Παναγία μου»: Περιοδική έκθεση του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας

Loading...


Μολύβια, χαρτόνια, χρώματα και… φύγαμε για το μουσείο!

Φέτος οι εικόνες, οι επιγραφές, τα νομίσματα και τα κοσμήματα, οι χύτρες και οι αμφορείς έχουν πολλές ιστορίες να μας πουν.

Το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας ξεκινά τη νέα σχολική χρονιά προσφέροντας πολλές ευκαιρίες για επίσκεψη!

«Παναγία μου»: στην εκπαιδευτική δράση που διοργανώνεται με αφορμή την περιοδική έκθεση του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας, oι μαθητές θα γνωρίσουν και θα εμβαθύνουν σε επιλεγμένες θεματικές παρακολουθώντας τους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής της Παναγίας, ανιχνεύοντας την αποδιδόμενη προς τη Χάρη Της τιμή μέσα από το πλήθος των εκκλησιών της Βέροιας που αφιερώνονται στην Παναγία την Κυριώτισσα, την Παλιοφορίτισσα, τη Βαλτεσινή και τη Βαγγελίστρα, την Περίβλεπτος, τη Χαβιαρά, την Γοργοεπήκοο και τη Δεξιά, και γνωρίζοντας οικείες ιστορίες πίστης μέσα από τις εικόνες, τα φυλαχτά, τα τάματα και τ’ αμέτρητα προσωνύμια Της. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με δραστηριότητα, σχετική με τη θεματική της δράσης.

• Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου και θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη μετά την έναρξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις 13 Οκτωβρίου 2014.

• Ο αριθμός των μαθητών που θα το παρακολουθούν δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 25.

• Διάρκεια προγράμματος: 1 ώρα.

• Η συμμετοχή στο πρόγραμμα δηλώνεται με τηλεφωνική κράτηση, τηλέφωνο 23310 – 29737

Βέροια: μιλώ για την ιστορία της πόλης μου μέσα από τα εκθέματα του ΒΜΒ, τις εκκλησιές και τα αρχοντικά της

Πώς εξασφαλίζεται το βασικότερο αγαθό μιας πόλης; Ποιός να γνωρίζει που κρύβονται τα πολύτιμα και τα καθημερινά; Ποιά είναι τα βυζαντινά μνημεία της Βέροιας;

Γνωρίστε τη βυζαντινή πόλη-κάστρο της Βέροιας, τους αξιωματούχους, τους άρχοντες και τους προστάτες αγίους της, και ακούστε τις ιστορίες που διηγούνται οι επιγραφές, τα νομίσματα και οι φορητές εικόνες του μουσείου.

Στην εκπαιδευτική δράση, οι μαθητές θα γνωρίσουν μέσω θεματικού προγράμματος προβολής (power point) τους βασικούς σταθμούς της ιστορίας της Βέροιας, και θ’ ανακαλύψουν τα αινίγματα του Βυζαντινού Μουσείου.

• Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές των τάξεων του δημοτικού σχολείου και θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη μετά την έναρξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις 13 Οκτωβρίου 2014.

• Ο αριθμός των μαθητών που θα το παρακολουθούν δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 25.

• Διάρκεια προγράμματος: 1 ώρα.

• Η συμμετοχή στο πρόγραμμα δηλώνεται με τηλεφωνική κράτηση, τηλέφωνο 23310 – 29737 (κ.κ. Μ. Πολατίδου – Μ. Χειμωνοπούλου).

Ανεξάρτητη σχολική επίσκεψη: Οι εκπαιδευτικοί όλων των τάξεων του δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου έχουν επίσης τη δυνατότητα να συνοδεύσουν οι ίδιοι τους μαθητές τους σε μία επίσκεψη στις μόνιμες και τις περιοδικές εκθέσεις του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα, εκτός από το τριήμερο του εορτασμού των ευρωπαϊκών ημερών πολιτιστικής κληρονομιάς, θα ξεκινήσουν στις 13 Οκτωβρίου 2014. Για τη συμμετοχή σε αυτά, όπως και για τον προγραμματισμό κάθε ανεξάρτητης επίσκεψης είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 23310 29737, Δευτέρα έως Παρασκευή, 8.30 π.μ. έως 14.30 μ.μ.Ετικέτες