Ο Τόνι Άμποτ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Loading...


Ο πρωθυπουργός της χώρας στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το 97% των Ελλήνων που έχουν εγκατασταθεί στην χώρα έχουν πολιτογραφηθεί Αυστραλοί

Σε μήνυμά του προς τον Ελληνισμό της Αυστραλίας με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο πρωθυπουργός της χώρας Τόνι Άμποτ, στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το 97% των Ελλήνων που έχουν εγκατασταθεί στην χώρα έχουν πολιτογραφηθεί Αυστραλοί.

Το ίδιο στοιχείο είχε επισημάνει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μπιλ Σόρτεν στο δικό του μήνυμα.

Στο μήνυμα του ο Αυστραλός πρωθυπουργός υπογραμμίζει πως από την Ελλάδα ξεκίνησαν όλες οι ιδέες που άλλαξαν τον κόσμο.

«Γι αυτό και σήμερα οι κάτοικοι όλου του πλανήτη αντιμετωπίζουν την Ελλάδα με σεβασμό και αγάπη» προσθέτει.

Ο κ. ‘Αμποτ στέκεται ιδιαίτερα στους στενούς δεσμούς των δυο χωρών «που σφυρηλατήθηκαν σε δυο παγκόσμιους πολέμους» αλλά και από την μεγάλη και πολύχρονη παρουσία Ελλήνων στην Αυστραλία.

«Η Αυστραλία είναι υπερήφανη για τις φιλικές της σχέσεις με την Ελλάδα και θέλει να τις δυναμώσει ακόμα περισσότερο» αναφέρει ο κ. ‘Αμποτ και προσθέτει ότι την 25η Μαρτίου τιμάται η επέτειος της ανεξαρτησίας της χώρας αλλά συγχρόνως τιμάται και η ομογένεια για την προσφορά της στην ανάπτυξη της Αυστραλίας.

«Το 97% των Ελλήνων έχουν πολιτογραφηθεί Αυστραλοί και αυτό δείχνει την αγάπη τους για την Αυστραλία χωρίς να ξεχνούν και την χώρα της καταγωγής τους» αναφέρει.Ετικέτες