Ο νέος Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Loading...


Το νέο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιο δέχθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην έδρα της ΠΚΜ, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου.

Ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη το νέο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στη νέα αρχιερατική του θητεία.

«Με μεγάλο σεβασμό εκφράζουμε τις πιο θερμές ευχές για την νέα σας θητεία στη Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα τιμήσετε και θα συνεχίσετε την πολύτιμη παρακαταθήκη του σεβαστού Μητροπολίτη κ. Αγαθόνικου στην Πιερία και από την πλευρά σας θα προσφέρετε σπουδαίο κοινωνικό, πνευματικό και ποιμαντορικό έργο» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας στο πλαίσιο της συνάντησης, υπογραμμίζοντας ότι «στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρακολουθούμε στενά το πολυδιάστατο κοινωνικό έργο της Μητρόπολής σας, το οποίο θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα και ουσιαστικά» .

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στους δύο βασικούς πυλώνες ανάπτυξης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη έμφαση που δίνεται στις αγορές-στόχους με κοινά χαρακτηριστικά –ιστορικά, πολιτισμικά και θρησκευτικά με την ΠΚΜ για την προώθηση της τοπικής οικονομίας μέσω του τουρισμού σε δωδεκάμηνη βάση.

«Η Πιερία διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην τουριστική αγορά της Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι μια περιοχή με πολλαπλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που δεν έχει ακόμη δώσει όσα μπορεί να προσφέρει. Στηρίζουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο την αναβάθμιση των υποδομών της και ενισχύουμε την προώθηση της τουριστικής της ταυτότητας, ιδιαίτερα στις γειτονικές βαλκανικές χώρες. Φέτος τα μηνύματα για τον τουρισμό στην Πιερία είναι ενθαρρυντικά, καθώς αναμένεται υπερδιπλασιασμός των Βαλκάνιων τουριστών στην περιοχή. Πιστεύουμε στην τουριστική δυναμική της Πιερίας και επενδύουμε στις πολλαπλές προοπτικές της», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και αρμόδια στον τομέα παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού για την ΠΚΜ Σοφία Μαυρίδου, αναφέρθηκε από την πλευρά της στην πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα στην ΠΕ Πιερίας και στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, μια συνεργασία που μπορεί, όπως τόνισε, να εμπεδωθεί περαιτέρω στο θρησκευτικό τουρισμό.

«Στηρίζουμε έμπρακτα το πλούσιο και αξιόλογο κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, το οποίο είναι τόσο απαραίτητο, ιδιαίτερα στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Εκκλησία αναδεικνύεται σε βασικό κρίκο στην αλυσίδα της κοινωνικής αλληλεγγύης, συνοχής και ειρήνης. Η κοινωνία έχει ανάγκη από φωτισμένους θρησκευτικούς και πνευματικούς ηγέτες σαν κι εσάς που θα εμπνεύσουν και θα ανακουφίσουν τους πολίτες που δοκιμάζονται καθημερινά», τόνισε η κ. Μαυρίδου.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για τη θερμή υποδοχή, καθώς και για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου της ανακαίνισης του Γηροκομείου Κατερίνης και ανάλογων έργων για την υποστήριξη της πλούσιας βυζαντινής κληρονομιάς στην Πιερία.

Ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος εξέφρασε τη βούληση της Ιεράς Μητρόπολης να συνδράμει το έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον τομέα του θρησκευτικού τουρισμού για τους ομοδόξους επισκέπτες της Πιερίας.