Ο Λοβέρδος “έστησε” τον Μητροπολίτη Ρόδου και τους τοπικούς παράγοντες!

Loading...


Το 4ο Γενικό Λύκειο Πόλεως Ρόδου στη “Ροδοπούλα” και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού, εγκαινίασε χθες ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπο Κόκκινο και περιφερειακούς συμβούλους.

Στα εγκαίνια των σχολικών μονάδων παρέστησαν ο βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Υψηλάντης, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στέργος Παρδαλός, ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος αρμόδια για θέματα ευρωπαϊκών προγραμμάτων, εκτός του ΕΣΠΑ, κ. Χαρούλα Γιασιράνη, ο τέως δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης κ. Διονύσης Μεσσάρης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης, ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ κ. Βασίλης Καραγιάννης και πολλοί άλλοι.

Τον αγιασμό στα δύο σχολεία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος.
Στα εγκαίνια δεν παρέστη, όπως είχε προγραμματιστεί, ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος δήλωσε πως το κυριότερο για εκείνον είναι να λύσει το πρόβλημα με τα κενά στις θέσεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία.
«Δεν με ενδιαφέρουν τόσο τα εγκαίνια και οι εκδηλώσεις. Μέλημά μου είναι να καλυφθούν οι κενές θέσεις των εκπαιδευτικών. Θα επισκεφθώ τη Ρόδο σε δέκα ημέρες», είπε στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννη Παπαδομαρκάκη, ο υπουργός Παιδείας που αναχώρησε το μεσημέρι από το Καστελόριζο και επισκέφθηκε τα ολοήμερα σχολεία στη Λέρο και την Πάτμο.
Ενδιαμέσως, έκανε σταθμό στο αεροδρόμιο Μαριτσών για ανεφοδιασμό και είχε συνάντηση με τον κ. Γ. Πόκκια. Κατά μία εκδοχή ο κ. A. Λοβέρδος “έστησε” τους τοπικούς παράγοντες γιατί “φοβήθηκε” για τυχόν αντιδράσεις από συνδικαλιστές λόγω των πολλών εκκρεμοτήτων στα σχολεία.

Τα δύο σχολικά κτήρια αποπερατώθηκαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ 2007-2013) και διαθέτουν το 5ο Γενικό Λύκειο είκοσι αίθουσες διδασκαλίας και το 1ο Δημοτικό Γυμνάσιο δώδεκα αίθουσες διδασκαλίας αντίστοιχα. Το έργο του σχολείου της Ιαλυσού εντάχθηκε στο πρόγραμμα και χρηματοδοτήθηκε επί θητείας του κ. Χαράλαμπου Κόκκινου στη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ικανοποιώντας έτσι το χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και του τότε δημάρχου της Ιαλυσού κ. Στέργου Στάγκα.

«Κανένα σχέδιο εξόδου από την βαθιά κρίση δεν μπορεί να σταθεί και να είναι πλήρες αν δεν συνοδεύεται με επενδύσεις στη γνώση και στην εκπαίδευση» δήλωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Απευθυνόμενος στους μαθητές ο περιφερειάρχης, τόνισε:
«Η γενιά σας έχει ένα μεγάλο προτέρημα, μπορεί και να ονειρεύεται!» και συνέχισε: «Η νέα γενιά είναι η ελπίδα και ο φωτεινός φάρος του μέλλοντός μας. Εμείς οφείλουμε, με όλους τους δυνατούς τρόπους, να βοηθήσουμε ώστε τα όνειρα να πραγματοποιηθούν, δίνοντας στα παιδιά εργαλεία και χώρο για να αναπτύξουν τις ικανότητές τους. Με χαρά σήμερα η Περιφέρεια τους παραδίδει το κτήριο. Με τη βοήθεια των δασκάλων τους, θα τους μεταλαμπαδευτεί η γνώση και με την αισιοδοξία τα όνειρά τους μπορούν και πρέπει να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον».
Σε ερώτηση σχετικά με την απουσία του υπουργού Παιδείας από τα εγκαίνια, ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε πως «βιαίως» ο κ. Λοβέρδος τροποποίησε το πρόγραμμά του.
«Σε επικοινωνία που είχα με τον υπουργό Παιδείας με ενημέρωσε πως θα προχωρήσει σε επισταμένους ελέγχους στα νησιά».
«Σήμερα εγκαινιάζονται δύο σημαντικά έργα που βοηθούν την εκπαίδευση. Εύχομαι να βοηθηθούν οι νέες γενιές και να βελτιωθεί η δημόσια εκπαίδευση. Πιστεύω πως αυτά τα κτήρια θα περιφρουρηθούν και θα μεταβιβάζονται από γενιά σε γενιά», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.
«Πρέπει να πω ότι δημιουργήθηκαν σύγχρονες υποδομές που αναβαθμίζουν την ποιότητα παροχής υπηρεσιών στην Παιδεία. Πέραν του γνωστικού αντικειμένου μπορούν να βοηθήσουν στην καλλιέργεια του πνεύματος και των μαθητών. Έχουν παραδοθεί 11 σχολεία σε όλη την Περιφέρεια. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα παραδοθούν ακόμη τέσσερα που είχαμε προγραμματίσει να κατασκευάσουμε. Θέλω να επισημάνω πως παρά το ό,τι οι Τεχνικές Υπηρεσίες έχουν λίγο προσωπικό, έκαναν το καλύτερο δυνατό. Με την καταγραφή των υπόλοιπων αναγκών θα πρέπει να γίνει ο αντίστοιχος προγραμματισμός και η ένταξη των έργων σε διάφορα προγράμματα χρηματοδότησης. Τα Δωδεκάνησα συγκαταλέγονται στις περιοχές όπου κατασκευάστηκαν πάνω από 40- 50 σχολικές μονάδες και αυτό είναι σημαντικό», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.
«Εύχομαι να έχουν οι μαθητές ένα αίσιο σχολικό έτος. Είναι θετικό να εγκαινιάζονται τέτοια έργα στον τόπο μας. Η ευλογία του Θεού στη Ρόδο», δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος μετά την τελετή του αγιασμού.
«Όταν ανοίγουν σχολεία δημιουργούνται νέες προοπτικές σε ένα τόπο. Τα νέα σχολικά συγκροτήματα θα καλύψουν τις ανάγκες της εκπαίδευσης. Η διαδικασία αυτή ελπίζω να ενταθεί και με άλλα έργα που θα πρέπει να «τρέξουν». Θα πιέσω στο υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε ορισμένα άτοπα να ξεπεραστούν. Φέτος είναι λιγότερες οι κενές θέσεις. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καλυφθούν», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Υψηλάντης.

«Είναι όμορφο την ημέρα του αγιασμού των σχολείων, καλώντας τα παιδιά, ευχόμενος ένα καλό νέο σχολικό έτος, να εγκαινιάζει κανείς σύγχρονες υποδομές. Δεν θα διαφωνήσει κανείς με την άποψη την οποία εξέφρασε ο περιφερειάρχης ότι το μέλλον της χώρας ανήκει στους νέους. Η Παιδεία χρειάζεται τις αναγκαίες υποδομές. Δεν γνωρίζω ποιοι ήταν οι βίαιοι λόγοι που ανέτρεψαν την άφιξη του υπουργού Παιδείας στη Ρόδο.

Έχουν δρομολογηθεί οι υποδομές. Το υπουργείο πρέπει να φροντίσει τη στελέχωση των σχολείων με το απαιτούμενο εκπαιδευτικό δυναμικό. Αξίζουν εύσημα στον προηγούμενο δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά και στον πρώην περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη. Τα σχολικά αυτά συγκροτήματα στοχεύουν στην κάλυψη των αναγκών που έχουν οι μαθητές», δήλωσε ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως ήταν αναγκαίο να κατασκευαστεί στην περιοχή «Ροδοπούλα» ένα σύγχρονο σχολείο.

«Ευχαριστώ όλους τους φορείς των τοπικών κοινωνιών που συνεργάστηκαν για να δημιουργηθούν σωστές υποδομές . Εκπροσωπώντας τον υπουργό Παιδείας δηλώνω πως κάνει μεγάλη προσπάθεια με τη δημιουργία του Κοινωνικού Σχολείου», δήλωσε ο κ. Διονύσης Μεσσάρης.
Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου εξέφρασε ο τέως δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

Το σχολικό συγκρότημα στο Καστελόριζο επισκέφθηκε, χθες, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Δωδεκάνησα, όπου συνομίλησε με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς και άκουσε τα προβλήματά τους.
Τέθηκε το θέμα της κάλυψης των θέσεων καθηγητών ειδικοτήτων και ο Υπουργός μιλώντας στον Περιφερειακό Διευθυντή, Διονύση Μεσσάρη τόνισε: «Το Καστελόριζο έχει προτεραιότητα στην κάλυψη καθηγητών ειδικοτήτων».
Ο κ. Λοβέρδος δέχθηκε ερωτήσεις από τους μαθητές για την Τράπεζα Θεμάτων και σημείωσε: «Φέτος τα θέματα θα δοθούν έγκαιρα. Η μόνη αλλαγή θα είναι η επανεισαγωγή της Πληροφορικής ως εξεταζόμενο μάθημα στις Πανελλήνιες εξετάσεις για τα Τμήματα Πληροφορικής».

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων υπογράμμισε: «Θα εξαντλήσουμε τα όρια για να καλύψουμε τα κενά εφόσον έχουμε διαθέσιμους. Φέτος υπάρχει στο Καστελόριζο περισσότερο προσωπικό απ’ ότι πέρσι. Σας υπόσχομαι ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και θα έχουμε καλά αποτελέσματα όσο το δυνατόν εφικτό είναι αυτό και όσο μπορεί η πατρίδα μας».Ετικέτες