Ο Αγιασμός της Έκθεσης προϊόντων Αγίου Όρους και γνωριμία με εκλεκτούς συμμετέχοντες

Loading...


Ο αγιασμός του νέου χώρους στον οποίο φιλοξενείται η μεγάλη έκθεση της Θεσσαλονίκης, θα γίνει την Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 στις 5:00 μ.μ. στην Κεραμοπούλου 7 στο παλιό ΝΑΚ, δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας.

Τον αγιασμό θα τελέσει ο Πρωτοπρεσβύτερος πατέραςγιας Δημήτριος Βακάρος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης από το 1975, πνευματικός πατέρας, ποιμένας και συγγραφέας πολλών βιβλίων. Προσκεκλημένοι είναι όλοι όσοι αγαπούν και εκτιμούν την μεγάλη αγιορείτικη κληρονομιά.

O πατήρ Ευλόγιος από το Κουτλουμουσιανό Κελί της Μεγάλης Παναγίας στο Άγιο Όρος, και ο μεγάλος αγιογράφος Κωνσταντίνος Ξενόπουλος, μαθητής και αργότερα καθηγητής στην Αθωνιάδα Σχολή του Αγίου Όρους, παρουσιάζουν την ομορφιά των αγιορείτικων προϊόντων στο κατ΄εξοχήν κατάλληλο σημείο, στην Έκθεση προϊόντων Αγίου Όρους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Εκεί παρουσιάζονται και διατίθενται στο κοινό τα μοναδικά χειροποίητα έργα των μοναχών που διαβιούν στο Άγιο Όρος, ενώ πρόσφατα προστέθηκαν και μοναδικά προϊόντα και άλλων Μοναστηριών της Ορθοδοξίας.

Ο πατήρ Ευλόγιος μιλά με έκδηλο σεβασμό και αγάπη για την κίνηση αυτή της κοινοποίησης σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, των παραγομένων εντός του Αγίου Όρους προϊόντων και εξηγεί την σπουδαιότητα της κίνησης ενώ ο πολύ βραβευμένος μεγάλος αγιογράφος του Πατριαρχείο κ. Κωνσταντίνος Ξενόπουλος, στενός συνεργάτης της artionrate που διοργανώνει την έκθεση αυτή, μιλά για τις μοναδικές χειροποίητες αγιογραφίες του Αγίου Όρους και ξεναγεί τους θεατές στην Έκθεση.

ΒΙΝΤΕΟ π. ΕΥΛΟΓΙΟΥ
{youtube}msmhaWapw5s{/youtube}

ΒΙΝΤΕΟ Ξενόπουλου
{youtube}FeoLRgPGo3w{/youtube}

Η παρουσία σας την Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου στον αγιασμό του νέου χώρου της Έκθεσης προϊόντων Αγίου Όρους, στην Κεραμοπούλου 7, στο παλιό ΝΑΚ, θα είναι μια ευκαιρία να γνωρίσετε τα αυθεντικά αγιορείτικα προϊόντα και να στηρίξετε το έργο των Μοναστηριών της Ορθοδοξίας.Ετικέτες