Ομπάμα: «Το Ισλαμικό Κράτος πρέπει να καταστραφεί»

Loading...


Από τη Νέα Υόρκη όπου ξεκίνησαν οι εργασίες  της 69ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στην αίθουσα του διεθνούς Οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στην ομιλία του αναφέρθηκε στο Ισλαμικό Κράτος και τόνισε πως πρέπει να καταστραφεί.

«Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν σημάδια προόδου, η σκιά των Παγκοσμίων Πολέμων έχει εξαφανιστεί, η προοπτική ενός πολέμου ανάμεσα σε υπερδυνάμεις έχει μειωθεί, περισσότερος κόσμος ζει υπό κυβερνήσεις που έχει εκλέξει, εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων αφέθηκαν ελεύθεροι από τη φυλακή της φτώχειας και η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να ενισχύεται μετά τη χειρότερη οικονομική κρίση της ζωής μας», είπε στην έναρξη της ομιλίας του ο Ομπάμα.

«Έκανα σαφές πως η Αμερική δε θα βασίσει εξ’ολοκλήρου την εξωτερική πολιτική της στην αντίδραση κατά της τρομοκρατίας. Την ίδια στιγμή, τονίσαμε πως οι ΗΠΑ δεν υπήρξαν και δε θα εμπλακούν σε πόλεμο με το Ισλάμ. Το Ισλάμ διδάσκει την ειρήνη», είπε ο Ομπάμα και ζήτησε τη συμμετοχή του κόσμου στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο όπως είπε πρέπει να καταστραφεί.

Επισήμανε πως πρέπει να ασκηθεί στρατιωτική πίεση κατά του ΙΚ και κατά όσων έχουν αποφασίσει να ενταχθούν σε τέτοιες οργανώσεις

«Το Ισλαμικό Κράτος πρέπει να καταστραφεί. Μητέρες, αδελφές, κόρες έχουν πέσει θύματα βιασμών, αθώα παιδιά έχουν δολοφονηθεί, σοροί έχουν πεταχτεί σε μαζικούς τάφους, θρησκευτικές μειονότητες πεθαίνουν από την πείνα, αθώοι άνθρωποι αποκεφαλίζονται με άγρια βίντεο που διοχετεύονται για να σοκάρουν τον κόσμο», πρόσθεσε ο Ομπάμα.

«Κανένας Θεός αποδέχεται αυτή την τρομοκρατία, δεν υπάρχει λογική, ούτε διαπραγμάτευση με αυτούς τους ανθρώπους, η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν είναι η επίθεση. Έτσι, οι ΗΠΑ θα εργαστούν με τον συνασπισμό ώστε να διαλύσουν αυτό το δίκτυο θανάτου», τόνισε και συμπλήρωσε ότι σε αυτήν προσπάθεια η Αμερική δε δρα μόνη της, ούτε πρόκειται να σταλούν στρατεύματα σε εδάφη ξένων χωρών.

Τόνισε, μάλιστα, πως για τις ΗΠΑ η επιλογή είναι ξεκάθαρη, καθώς «επιλέγουμε ελπίδα και όχι φόβο» και πρόσθεσε πως βλέπει το μέλλον ως κάτι όχι εκτός ελέγχου, αλλά κάτι που μπορεί να διαμορφωθεί για κάτι καλύτερο. «Επιλέγουμε να συνεργαστούμε για να φτιάξουμε έναν κόσμο όπως θα έπρεπε να είναι και για έναν κόσμο όπου τα παιδιά μας αξίζει να ζουν», συμπλήρωσε.Ετικέτες