Νέα απάτη σε βάρος κληρικού στη Μαγνησία

Στα ίχνη οργανωμένου κυκλώματος που εξαπατά ιερωμένους ή συγγενείς τους φαίνεται πως βρίσκεται η Ασφάλεια στη Μαγνησία, μετά την διαλεύκανση μιας ακόμη υπόθεσης με δράστη έναν 57χρονο.

Ο δράστης τηλεφώνησε την Πέμπτη σε έναν 76χρονο συνταξιούχο ιερέα και, αφού του συστήθηκε ως εκπρόσωπος του Ταμείου Ασφάλισης Κληρικών Ελλάδος, τον έπεισε να καταθέσει την ίδια κιόλας ημέρα 3.852 ευρώ σε έναν τραπεζικό λογαριασμό που του έδωσε, με την υπόσχεση να του εξασφαλίσει αποζημίωση ύψους 29.000 ευρώ από διαφορές στις μισθολογικές του κρατήσεις. Ο άτυχος ιερωμένος «τσίμπησε» το δόλωμα και κατέθεσε τα χρήματα, αλλά ο δράστης διέκοψε κάθε επαφή.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για μέλος της ίδιας σπείρας απατεώνων στην οποία ανήκει ο 47χρονος που χτύπησε δυο φορές την περασμένη Παρασκευή με στόχο συγγενείς εκλιπόντων ιερωμένων στην περιοχή του Αλμυρού.

Ένας 51χρονος από τον οποίο ζήτησε 4.870 ευρώ για να εγκριθεί αποζημίωση ύψους 18.650 ευρώ, κατάλαβε την κομπίνα και δεν κατέθεσε χρήματα. Όμως, μια 69χρονη κατέθεσε την ίδια ημέρα 3.856,32 ευρώ και περίμενε αποζημίωση ύψους 26.000 ευρώ, που βέβαια δεν είδε ποτέ!