Μπροστά ο Ιβάν Σαββίδης για μνημείο της Ελληνικής Λεγεώνας στην Σεβαστόπολη και ταινία του Ιωάννη Καποδίστρια με τις ευλογίες Πούτιν

Loading...


Μπροστάρης σε μια σειρά σημαντικών θεμάτων που ενισχύουν την Ελληνορωσική φιλία και αναδεικνύουν τις δράσεις των Ελλήνων μπαίνει ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, με την οποία τον ενημερώνει για τη σειρά εκδηλώσεων που προγραμματίζει η Ομοσπονδιακή Εθνικο – πολιτιστική Αυτονομία των Ελλήνων της Ρωσίας για τη στήριξη του «σταυρωτού έτους».

   Στην επιστολή του ο Ιβάν Σαββίδης, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε, Εξ ονόματος των Ελλήνων της Ρωσίας και εμού προσωπικά, θα ήθελα να σας εκφράσω την εκτίμησή μου και να σας ευχαριστήσω για την τιμή, να συναντηθείτε με εκπροσώπους της ελληνικής διασποράς της Ρωσίας.

Σε σχέση με το ότι, το 2016 σχεδιάζεται η πραγματοποίηση μιας σειράς πολιτιστικών – μορφωτικών ενεργειών και εκδηλώσεων στα πλαίσια του έτους Ρωσίας – Ελλάδας, αλλά και λαμβάνοντας υπ όψιν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, η Ομοσπονδιακή Εθνικο – πολιτιστική Αυτονομία των Ελλήνων της Ρωσίας, εκφράζει την ετοιμότητά της να δώσει πλήρη οικονομική στήριξη για την πραγματοποίηση του «σταυρωτού έτους», που έχει καθορισθεί από τις χώρες μας.

Επιτρέψτε μου να Σας πληροφορήσω Κύριε Πρόεδρε, ότι η ΟΕΠΑ των Ελλήνων της Ρωσίας, έχει σχεδιάσει ήδη μια σειρά εκδηλώσεων που έχουν την στήριξη στο επίπεδο του ρωσικού κράτους. Ειδικότερα, στην Σεβαστόπολη θα ανεγερθεί μνημείο για τους στρατιώτες της Ελληνικής Λεγεώνας – που συμμετείχαν στον Κριμαϊκό Πόλεμο 1853 – 1856, ενώ προγραμματίζεται και η παραγωγή ταινίας μεγάλου μήκους για τον εξαίρετο ρωσο – έλληνα πολιτικό Ιωάννη Καποδίστρια. Έχουμε τη βεβαιότητα, ότι η υλοποίηση των ανωτέρω σχεδίων, θα εξυπηρετήσει την περαιτέρω εμβάθυνση της ελληνορωσικής φιλίας και θα εκλαϊκεύσει [προωθήσει] τη μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά του ελληνικού λαού. Είμαστε έτοιμοι, να συζητήσουμε τη συμμετοχή της ΟΕΠΑ των Ελλήνων της Ρωσίας και σε άλλες σημαντικές εκδηλώσεις και ενέργειες του «σταυρωτού έτους» Μετά βαθυτάτου σεβασμού Ο Πρόεδρος της ΟΕΠΑ Ελληνών της Ρωσίας Συντονιστής ΣΑΕ – Περιφέρειας χωρών πρώην ΕΣΣΔ Ιβάν Σαββίδης».Ετικέτες