Μουσικό ρεσιτάλ από τους Αζέρους στο Μέγαρο Μουσικής

Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη

Παρατεταμένα χειροκροτήματα και ενθουσιασμός από τους εκατοντάδες θεατές που κατέκλυσαν από νωρίς το Μέγαρο Μουσικής για να ταξιδέψουν με τη μουσική τους σε έναν διαφορετικό κόσμο, σε μία ξεχωριστή κουλτούρα….
Η μουσική φαίνεται ότι φέρνει πιο κοντά τους Ελληνες και τους Αζέρους.

Η Κρατική Ορχήστρα Δωματίου του Αζερμπαϊτζάν, χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έδωσε ρεσιτάλ!
Διακεκριμένοι Αζέροι μουσικοί έδωσαν τον καλύτερο ευατό τους παρουσιάζοντας έργα παραδοσιακής, σύγχρονης και κλασικής μουσικής από την πλούσια πολιτιστική παράδοση και δημιουργία του Αζερμπαϊτζάν.

Μουσικές από την πολιτιστική κληρονομιά του Αζερμπαϊτζάν και παραδοσιακά τραγούδια συνδέθηκαν αρμονικά με έργα της παγκόσμιας κλασσικής μουσικής κα οδήγησαν στις σύγχρονες δημιουργίες της αζέρικης πολιτιστικής δημιουργίας, συνθέτοντας ένα ενδιαφέρον και ελκυστικό μίγμα μουσικής πανδαισίας.
Χθες βράδυ στο Μέγαρο αναδείχθηκε το άρωμα της ιστορίας και της παράδοσης μιας χώρας του Καυκάσου που χαρακτηρίζεται για τους ανοιχτούς ορίζοντες και την δυναμική οικονομίας της.

Οι σχέσεις Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν βελτιώνονται σε πολλούς τομείς και αυτές οι πρωτοβουλίες στοχεύουν και σε αυτό, επισήμανε ο πρέσβης του Αζερμπατζάν κ.Rahman Mustafayev.

Η συναυλία αυτή προστίθεται στις μεθοδικές προσπάθειες που αναπτύσσονται από το Αζερμπαϊτζάν και την Ελλάδα για την ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών, που στηρίζονται στο αμοιβαίο ενδιαφέρον για την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους.

Χορηγός επικοινωνίας στην εκδήλωση ήταν το MEGA, το ΒΗΜΑ και το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ.


 Ετικέτες