Μάρτυρες του Ιεχωβά-Προκαλούν με εκδήλωση στο Βελλίδειο

Loading...


«Θύελλα» αντιδράσεων προκάλεσε πριν μερικές εβδομάδες, στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης εκδήλωση συλλόγων Παλαιημερολογιτών που είχε προγραμματιστεί στο Συνεδριακό Κέντρο Βελλίδειο. Τότε, η Μητρόπολη με εγκύκλιο της κατάφερε να μην γίνει στο διάσημο συνεδριακό κέντρο της HELEXPO η εσπερίδα των παραπάνω συλλόγων, αλλά σε άλλο χώρο της Πόλης του Βορρά. Σήμερα, η Μητρόπολη καλείται πάλι να αντιδράσει για εκδήλωση Μαρτύρων του Ιεχωβά που έχει προγραμματιστεί στο Βελλίδειο για την Μ. Δευτέρα. Θα το πράξει;

Σε επικοινωνία που είχε το Newsbomb.gr με την Ιερά Μονή Θεσσαλονίκης, μας ενημέρωσαν πως τόσο η Μητρόπολη όσο και η Μονή Εσφιγμένου του Αγ. Όρους, είχαν τότε εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία τους για την εκδήλωση των συλλόγων Παλαιοημερολογιτών «Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Παιανίας –Αλεξανδρουπόλεως και Καβάλας" μέσω εγκυκλίου αλλά και σχετικού δελτίου τύπου.

Σήμερα, εν αναμονή της νέας γραπτής εκδήλωσης της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, που πρέπει να γίνει πριν την Μ. Δευτέρα, δημοσιεύουμε το κείμενο αντίδρασης(στην γλώσσα γραφής του) για την εκδήλωση των Παλαιοημερολογιτών της 30ηςΜαρτίου. Τότε είχαν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους με δυναμισμό. 'Εκαναν μεγάλο θέμα, με την συμπαράσταση μάλιστα του Αγ. Όρους, την εσπερίδα που διοργάνωσαν Παλαιοημερολίτες.

Τώρα, η διαμαρτυρία για εκδηλώσεις αιρέσεων, όπως αυτή των Μαρτύρων του Ιεχωβά είναι αναγκαία…

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

«Αγιες ημέρες του Πάσχα, και οι Ιαχωβάδες προκαλούν με εκδήλωση που έχουν διοργανώσει να γίνει στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Επειδή πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο ότι την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης «Ι. Βελλίδης», διοργανώνεται με την πρωτοβουλία θρησκευτικών Συλλόγων της Καβάλας συγκεκριμένη εκκλησιαστική Εκδήλωση με θέμα «ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ, Ο ΥΙΟΣ ΤΗΣ ΒΡΟΝΤΗΣ», είμεθα υποχρεωμένοι να ενημερώσωμε το πνευματικό μας ποίμνιο ότι όλη αυτή η προσπάθεια είναι καθαρώς αντιεκκλησιαστική και αντικανονική διότι δεν έχει λάβει καμμία σχετική άδεια από την τοπική Εκκλησία μας, και γίνεται επί παραβάσει των κανονικών δικαιωμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση αυτή επί πλέον αποτελεί προέκτασιν της έριδος του αγίου Όρους σχετικώς με την κατηργημένην ιεράν Μονήν του Εσφιγμένου, αφού κύριος ομιλητής ανακοινώνεται ότι θα είναι εκκλησιαστικό πρόσωπο που ευρίσκεται σε πλήρη αντίθεση προς την Ιερά Κοινότητα του αγίου Όρους και προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Συνιστώμε στο κοινό να αποφύγη οποιαδήποτε συμμετοχή στην εκδήλωση αυτή, η οποία, προερχομένη από Συλλόγους της Καβάλας αγνώστους σε μας, αποβλέπει σε διαταραχή της εκκλησιαστικής κανονικής τάξεως στην ιστορική Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης»

Τα «καρφιά» των Παλαιοημερολογιτών

Οι Παλαιοημερολογίτες έκαναν την εκδήλωση τους στην Θεσσαλονίκη σε άλλο χώρο και φυσικά δεν παρέλειψαν να ρίξουν έμμεσα τα «καρφιά τους».Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε σε γραπτή ανακοίνωση των Συλλόγων για την εσπερίδα με θέμα : Η σχέση μεταξύ σύγχρονου βιοηθικής και Ορθοδόξων αξιών τους»:

«Τέτοιες εκδηλώσεις αποδυναμώνουν αυτούς που επιβάλλουν με απαγορεύσεις και διώξεις την σιωπή της αλήθειας. Η αλήθεια δεν φιμώνεται είναι σαν το νερό, θα βρει τρόπο και θα βγει στην επιφάνεια.

Όσους χώρους να μας ακυρώσουν με τα χρήματα των Ευρωπαϊκών κονδυλίων, έχουμε την δύναμη της Πίστης, το ποίμνιο και κυρίως την πρόνοια Του."

 

Η αντίδραση της Μονής Εσφιγμένου του Αγ. Όρους

Αμεση ήταν και η αντίδραση της Μονής Εσφιγμένου του Αγ. Όρους. Ο ηγούμενος Μεθόδιος έκανε λόγο για «σκοτεινές δυνάμεις που θέλουν να υποτάξουν την Ελλάδα!«Οι Ελληνες πρέπει να αντισταθούμε, να πολεμήσουμε για να υπερασπιστούμε την πατρίδα και την πίστη μας. Ο ένας πρέπει να βοηθά τον άλλο αυτές τις δύσκολες ώρες» είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του σε εφημερίδα, ο ηγούμενος Μεθόδιος και συνέχισε:

«Δεν χρειαζόμαστε τα χρήματα από την Ευρώπη, αυτά θα είναι η καταστροφή του Αγίου Ορους. Εμείς ζητούμε μόνο αυτά που ανήκουν στη μονή, τα ενοίκια από τις ιδιοκτησίες που παράνομα δόθηκαν στη νέα αδελφότητα, και την επιχορήγηση που έδινε το κράτος για τις ανταλλαγές που έγιναν με τα μετόχια μετά το 1922» .

Μία εβδομάδα έχει περιθώριο να αντιδράσει η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης…Είμαστε σίγουροι πως η εκκλησία θα προστατέψει και πάλι την προβολή που μπορούν να πάρουν εκδηλώσεις παραθρησκευτικών οργανώσεων, που προσπαθούν να βλάψουν την Ορθοδοξία…Σε μία εποχή που διώκεται έντονα ο Χριστιανισμός και οι Μουσουλμάνοι προσπαθούν να τον φιμώσουν… Ετικέτες