Λαμπρός εορτασμός στην πανηγυρίζουσα Ι. Μ. Βαρλαάμ Μετεώρων (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, παρουσία πλήθους πιστών που ανηφόρισαν μέχρι τα Άγια Μετέωρα, τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή τῶν ἁγίων Πάντων στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Βαρλαάμ, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αυλώνος κ. Χριστοδούλου.

Επίσης συγχοροστάτησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ. Παρόντες ο οικοδεσπότης Ηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Ισίδωρος, οι Ηγούμενοι των λοιπών Μετεωρίτικων Μονών, Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμανδρίτης Νήφων, Αγ. Νικολάου Αναπαυσά, Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος, Αγ. Τριάδος, Αρχιμανδρίτης Δομέτιος, αντιπροσωπείες μοναχών απ’ όλες τις Μονές και κληρικοί.

Η Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων, χρονολογείται από το 1350 μ.Χ., όταν και ο πρώτος κτήτορας της Μονής ο μοναχός Βαρλαάμ έκτισε πάνω στον βράχο ύψους 373 μέτρων, μερικά κελιά και ένα ναό στο όνομα των Τριών Ιεραρχών. Σύντομα η μονή ερήμωσε, αλλά αναβίωσε από τους Γιαννιώτες αδελφούς Μοναχούς Θεοφάνη και Νεκτάριο στα 1518 μΧ. Αυτοί, ξανάχτισαν πάνω στα ερείπια των παλιών κτισμάτων το Ναό των Αγίων Πάντων και το Ναό του Ιωάννου του Προδρόμου που είναι δυο από τις ωραιότερες εκκλησίες των Μετεώρων.Ετικέτες