Κοσμοσυρροή στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Άγ. Τρύφωνα στην Ακαδημία Πλάτωνος (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


του Σπύρου Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα και αθρόα συρροή πιστών, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος στην περιοχή του Βοτανικού και συγκεκριμένα στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, βρίσκεται ομώνυμος περικαλλής Ιερός Ναός,

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαραθώνος κ. Μελίτων, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών, ενώ τον πλαισίωσε πλειάδα ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων Μητροπόλεων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Μελίτων, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο, αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του Τελώνου και του Φαρισαίου, που ανοίγει αύριο το Τριώδιο και παραλλήλισε την παραδειγματική ταπεινότητα του Τελώνου με την αυτήν του εορταζομένου Αγίου.

«Ο Άγιος Τρύφων μέσα στην ταπείνωση του δεν έπαψε να προσεύχεται στον Θεό, όχι για τον εαυτό του αλλά για τους συνανθρώπους του. Και ο Θεός του χάρισε την ευλογία να θεραπεύει πάσα νόσο. Ο Άγιος Τρύφωνας μας δείχνει το δρόμο της εγκρατείας, της ταπείνωσης, της προσευχής, και το δρόμο για να αποκτήσουμε τις χάριτες του Θεού.

Ο Άγιος με σύμβολο το δρεπάνι αποκόβει τις κακίες, τα πάθη, τις αδυναμίες και τους εγωισμούς, ενώ με τον Σταυρό μας δίνει το κουράγιο και τη δύναμη να καταβάλουμε τις δυσκολίες της ζωής. Η Εκκλησία μας καλεί να εισέλθουμε στο στάδιο των αρετών, με πίστη στο Θεό και με την ταπείνωση του Τελώνη. Να κόψουμε με το δρεπάνι τα αγκάθια των αδυναμιών μας και με την δύναμη του Σταυρού να κληρονομήσουμε την Ουράνια Βασιλεία. «


 Ετικέτες