Κορωνείας Παντελεήμων: «Σε άλλα θέματα να είμαστε διαλακτικοί, ΟΧΙ στο θέμα της πίστεως»

Loading...


του Σπύρου Παπαγεωργίου

Στον μοναδικό στην Αττική Ναό τιμώμενο επ’ ονόματι του Αγ.Πολυκάρπου στον Βοτανικό, εορτάσθηκε με λαμπρότητα η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος, μεταφερόμενη καθώς συμπίπτει εντός της Αγίας και Μ. Τεσσαρακοστής.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ.Παντελεήμων πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Φιλάρετο Νκολαΐδη και άλλους ιερείς, που ήλθαν να συνεορτάσουν από όμμορες ενορίες.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Αγ. Πολύκαρπο Επίσκοπο Σμύρνης, για τον βίο του και την διαλλακτικότητα που επέδειξε στην διευθέτηση του ζητήματος της τιμής ορισμένων εορτών, με τον Επίσκοπο Ρώμης Ανίκητο. «Χωρίς διαλλακτικότητα δεν μπορούμε να συμβιώσουμε με κανέναν διότι συγκρουόμαστε συνεχώς… Όταν όμως δεν διακυβεύεται κάτι το ουσιώδες και σπουδαίο, τότε οφείλουμε να δείχνουμε διαλλακτικότητα. Η εορτή ενός Αγίου δεν έχει σημασία αν εορτάζεται τώρα ή μετά από μερικές ημέρες, όπως γίνεται με το Παλαιό Ημερολόγιο, αλλά σημασία έχει η τιμή στο πρόσωπο του Αγίου.

Αυτά δεν είναι θέματα για να διχάζουν τους πιστούς και να δημιουργούνται σχίσματα.Υπάρχουν άλλα θέματα στα οποία πρέπει να είμαστε ανυποχώρητοι. Οπως στο θέμα της πίστεως. Εκεί πρέπει να είμαστε εδραίοι και αμετακίνητοι. Oπως έπραξε ο Άγιος Πολύκαρπος, και έλαβε τον αμαράντινο στέφανο του Μαρτυρίου».

DSC03925-001.JPG
DSC03936.JPG
DSC03947.JPG
DSC03994-001.JPG
DSC04027-001.JPG
DSC04045.JPG
DSC04061.JPG


Ετικέτες