Καταδικάζει το ΠΣΕ την επίθεση στο γαλλικό περιοδικό- Λαιμόπουλος:Επίθεση κατά όλων

Loading...


«Η θανατηφόρα επίθεση που έλαβε χώρα στο Παρίσι κατά της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo είναι επίθεση κατά της ανθρώπινης ζωής, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων». Αυτό δήλωσε ο κ.Γεώργιος Λαιμόπουλος, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματεύς του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ) και Μόνιμος Αντιπρόσωπος σ΄αυτό του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

«Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών απορρίπτει κατηγορηματικά και καταδικάζει κάθε θρησκευτική δικαιολογία που προβλήθηκε για αυτό το χτύπημα.» αναφέρει σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε από τη Γενεύη το ΠΣΕ.
«Μαζί με όλους τους ανθρώπους της αληθινής πίστης και της καλής θέλησης, κι εμείς προσευχόμαστε για τα θύματα και τις οικογένειές τους, ευχόμαστε οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, προσευχόμαστε η εξτρεμιστική ιδεολογία που ενέπνευσε αυτή την επίθεση να σβήσει, και επίσης η δικαιολογημένη οργή να μην οδηγήσει σε αντίποινα εναντίον μουσουλμάνων ή να αναζοπυρώσει το αντι-ισλαμικό συναίσθημα » αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση. 
 Ετικέτες