Ισλαμικός φονταμενταλισμός: Μια από της σοβαρότερες παγκόσμιες απειλές κατά της ανθρωπότητας σήμερα (Video)

Loading...


Του Εύτυχου Συρόπουλου

Από την Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, μέχρι τον Καύκασο, περνώντας από τις πεδιάδες της Ασίας και φτάνοντας στα βάθη της Ευρώπης. Αυτό είναι το ισλαμικό κράτος του Ιράκ και της Ανατολής (ISIL)!

Απύθμενη φαντασία και όρια τα οποία κανείς δεν ξέρει που φτάνουν χαρακτηρίζουν τα σχέδια για την οργάνωση του ισλαμικού κράτους…

η οποία προβλέπεται να διαρκέσει μία πενταετία, μετά την οποία θα αρχίζει το σχέδιο σχηματισμού του χαλιφάτου, το οποίο οι ισλαμιστές σκοπεύουν να υλοποιήσουν σε μία εικοσαετία.

Χάρτης, που έχουν δημοσιεύσει στις ιστοσελίδες τους οι ισλαμιστές φονταμενταλιστές (σκηνές από την προέλασή τους στο Ιράκ στο video), δείχνει ένα τεράστιο κράτος, που επεκτείνεται σε τρεις ηπείρους: ξεκινώντας από την Ασία το κράτος περιλαμβάνει της επαρχίες του Ιράκ, του Σαμ (λέξη με διπλή σημασία: Μέση Ανατολή ή Συρία), της χερσονήσου της Αραβίας (Χετζάζ), της Υεμένης, του Χορασάν (Περσία), της Ανατολίας (Μικράς Ασίας), του Κουρδιστάν.

Έπειτα το χαλιφάτο, που σχεδιάζουν με την φαντασία τους οι ισλαμιστές, εκτείνεται στη γηραιά Ήπειρο, όπου περιλαμβάνει την επαρχία της Ανδαλουσίας στην Ισπανία, τις επαρχίες των Βαλκανικών Χωρών της Ευρώπης και όλες τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης!

Στην Αφρική το Χαλιφάτο περιλαμβάνει την Αιθιοπία, τη γη της Αιγύπτου και τη γη του Μαγρέμπ, δηλαδή το Μαρόκο, που φαίνεται ως η μεγαλύτερη επαρχία του.

Αυτό είναι το κράτος του Χαλιφάτου, με δεκατρείς επαρχίες, το οποίο θα απλώνεται στην μισή γη!

Ο τελευταίος στόχος των ισλαμιστών είναι να ενσωματώσουν στο Χαλιφάτο την Ανδαλουσία στην Ιβηρική Χερσόνησο, η οποία βρισκόταν κάτω από ισλαμική κυριαρχία μέχρι τα τέλη του 15ου αιώνα, ώστε με αυτήν να ολοκληρωθεί το Χαλιφάτο μέσα σε μία εικοσαετία!

Ο πρόεδρος του ισλαμικού κράτους του Ιράκ και της Μέσης Ανατολής για την ίδρυση του χαλιφάτου Αμπού-Μπάκρ Αλ-Μπαγκντάντι κάλεσε τους μουσουλμάνους να μεταναστεύσουν στο κράτος του και υποσχέθηκε για αυτούς «εκδίκηση και προστασία».

Το θέμα που τίθεται είναι: όλα αυτά φαίνονται αποκυήματα μιας νοσηρής φαντασίας παρανοϊκών διανοιών. Όμως την φαντασία και παραφροσύνη αυτήν έχουν πληρώσει μέχρι σήμερα με τη ζωή τους χιλιάδες αθώοι άνθρωποι στην Συρία και στο Ιράκ, οι οποίοι έπεσαν θύμα του πιο άγριου ισλαμικού φονταμενταλισμού, με την Δύση να παρακολουθεί σαν θεατής τις σφαγές τους και να περιμένει μόνο την στιγμή που εξυπηρετεί τα άμεσα συμφέροντά της για να επέμβει.

Εν τω μεταξύ σοβαρές ανησυχίες προκάλεσε στο Λίβανο, όπως φαίνεται στο video που ακολουθεί, η ανακοίνωση του Sief allah al-Shiah μέσω tweeter, ο οποίος καλεί τους σουνίτες μουσουλμάνους να απομακρυνθούν από αυτό που ονομάζει «εκκλησίες της πλάνης» και να μην τις πλησιάζουν σε όλο το Λίβανο για να μη πάθουν κακό! Η ηλεκτρονική ανακοίνωση τονίζει ότι «θα σβήσουμε όλα τα σύμβολα της πλάνης» (δηλ. τον σταυρό, τις εικόνες κ.λπ.). Οι ισλαμιστές επιβεβαιώνουν τις προθέσεις τους, συνοδέυοντας την ανακοίνωση με την εικόνα ενός κομματιασμένου χριστιανικού σταυρού.

Η ανακοίνωση αυτή εκδόθηκε από την οργάνωση «ελεύθερων σουνιτών της Baelbek», δηλαδή της Ηλιούπολης του Λιβάνου και έχει ως στόχο τους «σταυροφόρους», όπως ονομάζει τους χριστιανούς στη περιοχή, αλλά και σε όλο το Λίβανο, με απώτερο στόχο να παύσουν να χτυπούν «οι καμπάνες της πλάνης».

Πρόκειται για μία ομάδα σουνιτών μουτζαχεντίν, που έχουν ως αποστολή την γενική εκκαθάριση της ισλαμικής επαρχίας της Κοιλάδας Al-beqa ειδικά, που βρίσκεται στα ανατολικά του Λιβάνου, αλλά και γενικά όλου του Λιβάνου.

Η ανακοίνωση αυτή θεωρείται ότι προαναγγέλλει βομβιστικές επιθέσεις εναντίον χριστιανικών εκκλησιών, με σκοπό την τρομοκρατία και εκδίωξη του χριστιανικού πληθυσμού του Λιβάνου. Άλλοι όμως θεωρούν ότι πρόκειται απλά για κίνηση εκφοβισμού των χριστιανών, χωρίς πραγματικές δυνατότητες υλοποίησης της απειλής.

Στο video ακολουθούν συνεντεύξεις με τους τοπικούς μητροπολίτες των χριστιανικών κοινοτήτων των Μαρωνιτών, Ουνιτών Καθολικών, Συροϊακωβιτών και τον μουφτή της Επαρχίας, που καταδικάζουν τις απειλές και καλούν τον στρατό και την αστυνομία του Λιβάνου σε επαγρύπνηση για την προστασία των εκκλησιών, και τους χριστιανούς σε προσευχή και ενότητα.

Ο στόχος των ισλαμιστών είναι να συστήσουν εκεί μία τοπική ισλαμική επαρχία, από την οποία μετά θα επεκταθούν σε όλο το Λίβανο.

Ο μουσουλμάνος μουφτής προσπαθεί να καθησυχάσει τα πράγματα, τονίζοντας ότι οι μουσουλμάνοι της περιοχής έχουν καλή συμβίωση με τους χριστιανούς και οι τελευταίοι δεν πρέπει να φοβούνται.

Τα γεγονότα των τελευταίων ετών στην Μέση Ανατολή και τα αυξανόμενα κύματα βίας εναντίον των χριστιανών ή και άλλων μη ορθόδοξων (μη σουνιτικών) ισλαμικών μειονοτήτων επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι ο ισλαμικός φονταμενταλισμός αποτελεί σήμερα μία από τις σοβαρότερες απειλές κατά της ανθρωπότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δυστυχώς η Δύση δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει το γεγονός ότι δεν υπάρχει «καλό» ή «μετριοπαθές» ή «ειρηνικό ισλάμ». Ασφαλώς υπάρχουν καλοί και μετριοπαθείς και φιλειρηνικοί μουσουλμάνοι. Και αυτοί μπορεί να είναι πολλοί. Αλλά το ισλάμ ως θρησκεία μπορεί κάθε στιγμή να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτα φαινόμενα βίας, αφού μέσα στα θεωρούμενα από τους μουσουλμάνους ως ιερά κείμενά του, και συγκεκριμένα στο Κοράνι, δίνονται σαφείς και ξεκάθαρες εντολές προς την κατεύθυνση αυτήν.

Όσοι λοιπόν μουσουλμάνοι πράττουν αυτά δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να εφαρμόζουν τα κομμάτια αυτά του Κορανίου. Αυτός είναι ο λόγος που οδήγησαν χώρες όπως η Ιαπωνία όχι μόνο σε πλήρη απαγόρευση του Κορανίου, αλλά ακόμη και αυτής της εισόδου των μουσουλμάνων.

Όπως ομολογούν ακόμη και φιλειρηνικοί ισλαμικοί κύκλοι, οι έννοιες της δημοκρατίας, της ισότητας, της ελευθερίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι ουσιαστικά ξένες και ασυμβίβαστες με το ισλάμ. Οι έννοιες αυτές μπορούν να υπάρχουν μόνο για όσους είναι «ορθόδοξοι» μουσουλμάνοι. Οι υπόλοιποι θα αποκτήσουν τα δικαιώματα αυτά μόνο εάν φύγουν από την πλάνη τους και μεταστραφούν στο ισλάμ. Η Ελλάδα έχει ζήσει πέντε αιώνες κάτω από την κυριαρχία ενός (οθωμανικού) ισλαμικού καθεστώτος, που εφήρμοζε τον ισλαμικό νόμο (σαρία) και έμαθε στην πράξη τί σημαίνουν όλα τα παραπάνω. Ο επεκτατισμός είναι βαθιά συνδεδεμένος με την φύση του ισλάμ. Στην πραγματικότητα το σουνιτικό ισλάμ δεν είναι θρησκεία, αλλά η κοινωνιολογία του αραβικού κόσμου. Είναι ένα σύστημα αρχών κοινωνικής συμπεριφοράς και ηθικής, χωρίς βαθύτερα πνευματικά ερείσματα, το οποίο έχει ως βασικό στόχο του την επέκταση και κυριαρχία του παντού.

Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσει η Ευρώπη τον διαρκώς διογκούμενο κίνδυνο της ισλαμικής απειλής είναι να επιστρέψει στις χριστιανικές ρίζες της, που μπορούν να νοηματοδοτήσουν βαθύτερα την ζωή της. Διότι σήμερα η κοσμοθεωρία ενός άθεου Ευρωπαίου ουσιαστικά διαφέρει από αυτήν ενός ορθόδοξου μουσουλμάνου φονταμενταλιστή σε ένα σημείο: και οι δύο επιδίδονται σε έναν καθαρά υλιστικό τρόπο ζωής, χωρίς αληθινή και βαθιά πνευματικότητα• αλλά ο μουσουλμάνος πιστεύει ότι αυτός ο υλιστικός τρόπος ζωής θα συνεχιστεί και μετά τον θάνατο, με έναν παράδεισο γεμάτο υλικές απολαύσεις.

Αντίθετα ο άθεος Ευρωπαίος έχει τουλάχιστον συνειδητοποιήσει ότι αυτός ο υλικός παράδεισος θα σταματήσει μπροστά στην αδήριτη πραγματικότητα του θανάτου. Για αυτό κύριο μέλημά του είναι να τον απολαύσει όσο γίνεται περισσότερο σε αυτήν την ζωή, χωρίς να ενδιαφέρεται για την αιώνια, την αληθινή ζωή, την οποία μας χάρισε ο Χριστός με τον ερχομό του στην γη.

{youtube}SjFuK3rUD2g{/youtube}Ετικέτες