Ιδρύεται Σχολή για την Ορθόδοξη σκέψη και τον Πολιτισμό στις ΗΠΑ

Loading...


Το Eastern University, που βρίσκεται στο Saint Davids, Πενσυλβάνια κοντά στη Φιλαδέλφεια, ανακοινώνει ένα νέο πρόγραμμα αφιερωμένο στη μελέτη της ορθόδοξης χριστιανικής σκέψης και του πολιτισμού.

Επικουρείται στο έργο αυτό από μια ομάδα Ορθοδόξων κληρικών, λαϊκών και λογίων. 

Η ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου αναφέρει: «Το Ινστιτούτο θα χρησιμεύσει ως πνευματικός και ψυχικός οίκος για τους Ορθόδοξους σπουδαστές και μελετητές, οι οποίοι ερευνούν τις ελληνικές, αραβικές και σλαβικές ορθόδοξες παραδόσεις τους μέσα από τη λογοτεχνία, τη σκέψη, τη φιλοσοφία, θεολογία, την ιστορία, την τέχνη και τη μουσική.

Ανακοίνωση Ίδρυσης Πανεπιστημιακής Σχολής για την Ορθόδοξη σκέψη και τον Πολιτισμό στις ΗΠΑ

«Το Ινστιτούτο θα προσφέρει το ελάχιστο απαιτούμενο στην ορθόδοξη σκέψη και τον πολιτισμό, διδάσκοντας αυτές στο ευρύτερο πλαίσιο μιας ευρύτερης Χριστοκεντρικής εκπαίδευσης στις τέχνες και τις επιστήμες. Ένα πρόγραμμα που δεν υπάρχει όμοιό του στη χώρα, το Ινστιτούτο θα συνεργαστεί με τις υπάρχουσες ακαδημαϊκές δομές του Eastern University, παρέχοντας στους μαθητές μια ζωντανή εμπειρία ενταγμένο σε πανεπιστήμιο αναγνωρισμένο και σταθερό αποτελώντας μια ισχυρή ορθόδοξη συνιστώσα, ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα με ευρεία απήχηση σε όλους τους χριστιανούς της Ανατολής.

«Το Ινστιτούτο θα παρέχει επίσης τα εισαγωγικά μαθήματα που πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις του αναλυτικού προγράμματος γενικής εκπαίδευσης του Eastern University, ιδίως για την Παλαιά Διαθήκη, Καινή Διαθήκη, και Θεολογία. Το Ινστιτούτο θα συνεργαστεί στενά με την Templeton Honors College, έτσι ώστε οι σπουδαστές που θα επιλεγούν αξιοκρατικά θα μπορούν να λάβουν εκπαίδευση στα Ιερά Βιβλία, να ολοκληρώσουν το ελάχιστο απαιτούμενο επίπεδο γνώσης της ορθόδοξης σκέψης και του πολιτισμού, και να τελειώσουν παράλληλα το κύριο ή προ-επαγγελματικό πρόγραμμα της επιλογής τους. «

Το Eastern University είναι ένα χριστιανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που προσφέρει προπτυχιακά, μεταπτυχιακά, ενηλίκων προπτυχιακό, και σε απευθείας σύνδεση εκπαίδευση.Ετικέτες