Θρησκευτικό ηγέτη χαρακτηρίζει τον ψευτομουφτή Ξάνθης η ΕΡΤ

Loading...


Απαγωγή και απειλές σε θρησκευτικούς ηγέτες της μειονότητας στην Ξάνθη, καλείται η είδηση που αναρτήθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία» της ιστοσελίδας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ΕΡΤ χθες το μεσημέρι και διαβάζοντας θα περιμέναμε να αναγνώσουμε μία είδηση σχετική με τον μουφτή Ξάνθης Μεχμέτ Σινίκογλου. 

Αντί αυτού η είδηση αφορά στον ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και ένα περιστατικό που κατήγγειλε ο ίδιος πριν μερικές μέρες. Στην περίπτωση της ΕΡΤ αυτή υιοθετεί ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης και μιλάει για εκλεγμένο μουφτή.

Αναλυτικά η είδηση που δημοσιεύτηκε χθες: «Γεγονός που πέρασαν αρκετές μέρες μέχρι να γίνει γνωστό και συνεπώς να πάρει να πάρει το δρόμο της δημοσιότητας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή – ΚΕΕΡΦΑ, που κάνει λόγο για «Φασιστική πρόκληση με απαγωγή και απειλές κατά της ζωής του εκλεγμένου Μουφτή Ξάνθης». Η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει ότι: «Στις 28 Ιανουαρίου 2016 ομάδα φασιστών με γάντια και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους απήγαγαν τον Ιμάμη Χουσεΐν Τζιχάν, την ώρα που εξέρχονταν από το σπίτι του εκλεγμένου Μουφτή Αχμέτ Μετέ και τον βάλανε μέσα σε βανάκι χωρίς πινακίδες.

Του ζήτησαν να μεταφέρει στο Μουφτή τις απειλές τους στο πρόσωπο του ίδιου και της οικογένειάς του. Οι δύο απαγωγείς, που ήταν άριστα εκπαιδευμένοι, μιλούσαν ελληνικά και συστήθηκαν ως “Φρουροί της Θράκης”. Είναι η ίδια φασιστική συμμορία που υπέγραψε την επίθεση στα γραφεία του DEB στην Κομοτηνή στις 8 Δεκεμβρίου 2015.

Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και καταδίκη τους. Τέτοιες ενέργειες ενθαρρύνουν τους ναζί της Χρυσής Αυγής που κοιτάνε ν’ αρπάξουν κάθε ευκαιρία για να προωθήσουν την πολιτική των διαχωρισμών και του μίσους, με τον ίδιο τρόπο που προσπάθησαν να προβοκάρουν το δίκιο αγώνα των αγροτών ενάντια στο ασφαλιστικό σφαγείο που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να προστατέψει η κυβέρνηση τα δικαιώματα των μειονοτήτων, αντί να κλείνει κατάπτυστες συμφωνίες με το ΝΑΤΟ για την αποτροπή προσφύγων και μεταναστών. Δεν θα αφήσουμε την περιοχή μας να γίνει πεδίο ανταγωνισμών μεταξύ των καπιταλιστών των δύο χωρών.

Ο Ερντογάν είναι βαθιά χωμένος στην κρίση στη Μέση Ανατολή, κλείνει τα σύνορα στους πρόσφυγες από το Χαλέπι σε συνεργασία με ΕΕ και ΝΑΤΟ και βομβαρδίζει τους Κούρδους στις πόλεις και τα χωριά τους, την ίδια στιγμή που ο Τσίπρας ενισχύει το βρώμικο άξονα Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ-Αίγυπτος». Aκολούθως η ΚΕΕΡΦΑ συνδέοντας τα θέματα αυτά με τις πρόσφατες, αλλά και τις επόμενες δράσεις της, επισημαίνει πως: «Στο συγκλονιστικό διήμερο κινητοποιήσεων κατά του φράχτη στον Έβρο και την Τουρκία, Έλληνες και Τούρκοι εργάτες ενωμένοι διαδήλωσαν με κοινό αίτημα να ανοίξουν τα σύνορα στους πρόσφυγες των πολέμων για να σταματήσουν οι πνιγμοί στο Αιγαίο.

Στις 19 Μάρτη συντονιζόμαστε με τα κινήματα σε όλη την Ευρώπη σε μια διεθνή μέρα δράσης ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες και στην Τουρκία με το κίνημα αλληλεγγύης στο Κούρδους για το Νεβρόζ. Το μεγάλο συλλαλητήριο στην Ξάνθη θα γίνει το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία»».

 Ετικέτες