Η Ρωσία τιμώμενη χώρα στη 13η Διεθνή Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (12-15 Μαΐου)

Loading...


«Ο πολιτισμός μέσα από τη λογοτεχνία»: Η Ρωσία θα γνωρίσει στους επισκέπτες της έκθεσης βιβλίου την εθνική της λογοτεχνία, όπερα, το μπαλέτο, τη ζωγραφική και τον κινηματογράφο.

Η ρωσική συμμετοχή στη 13η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (12-15 Μαΐου 2016) πρόκειται να αποτελέσει ένα πραγματικά εντυπωσιακό πολιτιστικό γεγονός.

Οι διοργανωτές ετοίμασαν για το ελληνικό κοινό ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Εκτός από τις συναντήσεις με σύγχρονους συγγραφείς και εκδότες, που θα παρουσιάσουν τα νέα τους βιβλία, οι επισκέπτες του Ρωσικού περιπτέρου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη δραστηριότητα των μεγαλύτερων μουσείων της χώρας, να παρακολουθήσουν βιντεοπροβολές παραστάσεων όπερας και μπαλέτου των πιο σημαντικών μουσικών θεάτρων, να επισκεφτούν το κινηματογραφικό φεστιβάλ ταινιών τέχνης και ντοκιμαντέρ και να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στη ρωσική καλλιτεχνική γραφή στην έκθεση γραφικής του νεαρού ζωγράφου Ιβάν Γιαζίκοφ, που αφιερώνεται στο ρωσικό αλφάβητο.

Στη 13η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (12-15 Μαΐου 2016) η Ρωσία θα συμμετάσχει ως Τιμώμενη χώρα στα πλαίσια του Έτους φιλίας Ελλάδας και Ρωσίας 2016, που ανακηρύχθηκε από τους Προέδρους Προκόπη Παυλόπουλο και Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η «Ροσίσκαγια Γκαζέτα» και το διεθνές της πρότζεκτ Russia Beyond The Headlines είναι συνεργάτες της ρωσικής συμμετοχής στην έκθεση και οργανωτές του πολιτιστικού προγράμματος, που θα διεξαχθεί στα πλαίσιά της.