Η Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα στον Άγιο Δημήτριο Πειραιώς (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Ενοριακής Βασιλόπιτας πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.

Η πρόσκληση που απευθύνθηκε στους ενορίτες, όντως γέμισε χαρά τους εφημέριους και το εκκλησιαστικό συμβούλιο καθώς με πολύ αγάπη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό δείχνοντας ἐτσι την αγάπη τους στην πνευματική τους οικογένεια αλλά και την μεταξύ τους ενότητα, την εν Χριστώ ενότητα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση επίκαιρων εκκλησιαστικών ύμνων από την χορωδία που διηύθυνε ο ιεροψάλτης κ. Γεώργιος Ρισάνος.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε η ευλογία της βασιλόπιτας και στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Αρώνης, Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού, ο οποίος έκανε σύντομο απολογισμό και προγραμματισμό για τις ενοριακές μας δράσεις και δραστηριότητες.

Μιλώντας ο π. Δημήτριος στην αρχή απευθυνόμενος στους ενορίτες τους ευχαρίστησε για την αγάπη τους, την συμμετοχή τους και την υποστήριξή τους σε ότι η Ενορία μας δημιουργεί.

Επικέντρωσε δε τις σκέψεις του σε 4 ενότητες.
α) Στην λειτουργική και μυστηριακή ζωή, τονίζοντας την αξία του προσωπικού μας αγιασμού και της πνευματικής μας ζωής, αναφέροντας ότι και φέτος πολλές θα είναι οι λατρευτικές ευκαιρίες για όλους μας,
β) Στην φιλανθρωπία και στα έργα της αγάπης, που υποστηρίζονται γενναιόδωρα από τους ενορίτες μας, τονίζοντας την αξία των εθελοντών και εθελοντριών τόσο στο συσσίτιο της Αγάπης όσο και στις άλλες δράσεις. Αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε χρόνο προσφέρονται από το Ενοριακό Συσσλιτιο μας περίπου 30.000 μερίδες φαγητού. Ειδική αναφορά έγινε και στις νέες δράσεις της Ενορίας μας όπως είναι η Ομάδα Συμπαρἀστασης Κρατουμένων καθώς επίσης και η Ομάδα Φιλανθρωπικών Εξορμήσεων.

γ) Στον τομέα της Νεότητας, που τον χαρακτήρισε ιδιαίτερο και ξεχωριστό καθώς τα παιδιά μας είναι η συνέχειά μας. Αναφέρθηκε στα 10 τμήματα των κατηχητικών συνάξεων και στις υπόλοιπες δραστηριότητες (Παραδοσιακοί χοροί, Νεανική Χορωδία, Βυζαντινή Αγιογραφία, Εκμάθηση μουσικών οργάνων, Ψηφιδωτό κ.ά.)
δ) Τέλος αναφέρθηκε στα έργα συντήρησης του Ναού που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη χρονιά τονίζοντας ιδιαίτερα την εκ βάθρων ανακαίνιση του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Βαρβάρας, ανακοινώνοντας ότι σύντομα θα λειτουργεί κανονικά με πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών.

Ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του Ενοριακού έργου,
-τους ιερείς του Ιερού Ναού
-τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου
-τα μέλη του Ενοριακού Φιλοπτώχου ταμείου
-τους κατηχητές, κατηχήτριες και τα μέλη του ενοριακού έργου
-τις 80 εθελόντριες κυρίες του ενοριακού συσσιτίου
-τους ιεροψάλτες
-το προσωπικό του Ιερού Ναού
-τους εθελοντές του Ενοριακού έργου
-τους ενορίτες

Η εκδήλωση έκλεισε με κλήρωση δώρων τα οποία είχαν προσφέρει για τον σκοπό αυτό, καταστήματα της Ενορίας.

Ας ευχηθούμε ο Πανάγαθος Θεός να ευλογήσει και αυτήν την χρονιά την ενοριακή μας προσπάθεια.

DSC09272.JPG
DSC09286.JPG
DSC09288.JPG
DSC09301.JPG
DSC09304.JPG
DSC09352.JPG
DSC09364.JPG
DSC09394.JPG
DSC09442.JPG
DSC09444.JPG
DSC09454.JPG
DSC09459.JPG

 Ετικέτες