Η πιο συγκινητική στιγμή στη διαδρομή των Τιμίων Δώρων (φωτο)

Loading...


Προσκύνημα σε κέντρο παιδιατρικής ογκολογίας 

Του Μανώλη Κείου

Κάθε στιγμή από την ώρα που τα Τίμια Δώρα των Μάγων μεταφέρθηκαν από την Ι.Μ. Αγίου Παύλου Αγίου Όρους στη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία ήταν ξεχωριστή.

Πλήθη λαού συνέρρευσαν για να προσκυνήσουν και να λάβουν τη Θεία Χάρη. Ίσως όμως μια στιγμή από αυτό το ταξίδι να ήταν ξεχωριστή. Οταν τα Δώρα πήγαν σε εκείνους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πάνε οι ίδιοι…Όταν τα Δώρα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο παιδιατρικής ογκολογίας όπου τα προσκύνησαν παιδάκια με ογκολογικές ασθένειες έξω από το Μινσκ. Τα παιδιά αυτά μαζί με τους γονείς τους έσκυψαν με ιδιαίτερη θέρμη πάνω από το ιερό προσκύνημα και προσευχήθηκαν μόνο για ένα πράγμα…Το μέγιστο αγαθό…Την υγεία τους… 

Αναλυτικότερα στις 24 Ιανουαρίου τα Δώρα των Μάγων μεταφέρθηκαν στο Ρεπουμπλικανικό Επιστημονικό Πρακτικό Κέντρο Παιδιατρικής Ογκολογίας, Αιματολογίας και Ανοσολογίας Borovlyany κοντά στο Μινσκ.
Η λάρνακα με τα Τίμια Δώρα εγκαταστάθηκε στο παρεκκλήσι που υπάρχει στο ιατρικό κέντρο προς τιμήν του Δίκαιου Ιώβ.

Ο Εφημέριος, επίσκοπος Μινσκ,  Μπορίσοφ Benjamin, ο οποίος συνόδευσε τα Τίμια Δώρα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, ένωσε προσευχές του για τους αρρώστους με όλους τους παρευρισκόμενους. 

Ο επικεφαλής της τοπικής εκκλησίας προσευχήθηκε προς τιμήν της Μητέρας του Θεού με την ευχή «Απαλύνει μου καημοί».

Στο παρεκκλήσι βρέθηκαν η Διευθύντρια του Κέντρου Παιδιατρικής Ογκολογίας, Αιματολογίας και Ανοσολογίας, MD Όλγα Vitalievna Aleinikova, το ιατρικό προσωπικό   και και βέβαια τα παιδιά- ασθενείς.

Φωτογραφίες: church.by

1
1
1Ετικέτες