Η παράδοση και μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον ΥΦΥΠΕΞ Άκη Γεροντόπουλο (φωτο)

Loading...


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος βρέθηκε το Μεγάλο Σάββατο στα Ιεροσόλυμα όπου παρέλαβε το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο και το μετέφερε στην Ελλάδα.

Ο κ.Γεροντόπουλος, αμέσως μετά την άφιξη του στο Πατριαρχείο συναντήθηκε με τον Μακαριότατο Θεόφιλο και συζήτησαν θέματα που αφορούν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την Ορθοδοξία. Στη συνέχεια, μαζί με την οκταμελή ελληνική αντιπροσωπεία, μετέβησαν στον Ιερό Ναό του Παναγίου Τάφου, όπου σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα και παρουσία πιστών από όλο τον κόσμο παρακολούθησαν την Αφή του Αγίου Φωτός από τον Πατριάρχη Θεόφιλο.

Ακολούθησε στην έδρα του Πατριαρχείου η επίσημη τελετή παράδοσης στον Υφυπουργό Εξωτερικών, παρουσία τουεξάρχου του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτη Δαμιανού, του εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας Γεώργιου και του Αντιπροέδρου της Βουλής Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Η ελληνική αντιπροσωπεία μετέβη οδικώς στο Τελ Αβίβ και με το κυβερνητικό αεροσκάφος αναχώρησε για την Αθήνα μεταφέροντας το Άγιο Φως, που λίγο μετά τις 8 το βράδυ έγινε δεκτό στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» με τιμές αρχηγού κράτους.

fws3.jpg
fws2.jpg