Η εξόδιος ακολουθία του π.Ηλία Ψαρολλόγου στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Ευάγγελου Μπουγιώτη

Προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου, βοηθού της μητροπόλεως Αργολίδος και με τη συμμετοχή και πάρα πολλών Ιερέων της Μητροπόλεως Αργολίδος τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Ιερέως π.Ηλία Ψαρολλόγου.

Πλήθη πιστών κατέφθασαν στον ιερό ναό δια να αποχαιρετίσουν τον π. Ηλία που τόσο αγάπησαν. Στον επικήδειο λόγο του ο Θεοφιλέστατος ανεφέρθη στην προσωπικότητα του π. Ηλία ο οποίος συνδύαζε, τον ζήλο του ορθοδόξου Ιερέα και την φλόγα του διδασκάλου των αληθειών της πίστεως.

Τον χαρακτήρισε ευεργέτη της τοπικής κοινωνίας για την πνευματική του προσφορά και για την ελεημοσύνη του προς τον απλό λαό. Για τον μακαριστό Ιερέα μίλησαν και ο πρόεδρος του ΙΣΚΑ π. Γεώργιος Σελλής καθώς κι ο Ιερέας του ναού της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου π. Ελευθέριος Μίχος. Μετά την εξόδιο ακολουθία, ακολούθησε η ταφή στο κοιμητήριο της πόλεως του Ναυπλίου. Στην εξόδιο ακολουθία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Αργολίδος Γ. Ανδριανός κι ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ.Κωστούρος.

Ο Μακαριστός πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Ψαρολλόγος γεννήθηκε το 1936 στο Τυρό Αρκαδίας. Από νεαρά ηλικία, αγάπησε τον Θεό και την Εκκλησία. Γι’αυτό και το έτος 1964 χειροτονήθηκε Διάκονος και Ιερέας από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος Χρυσόστομο Ταβλαδωράκη και τοποθετήθηκε αρχικώς ως Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αγίου Δημητρίου Αργολίδος και στην συνέχεια το έτος 1967 τοποθετήθηκε εφημέριος του Ιερού Ναού «Ευαγγελιστρίας» Ο π. Ηλίας διακρίνετε δια τον λειτουργικό του ζήλο και ήταν αφοσιωμένος στο μυστήριο της Ιεράς εξομολογήσεως. Δεχόταν καθημερινά πλήθη πιστών από την Αργολίδα και όχι μόνο. Στον ιερό ναό της Ευαγγελιστρίας διακόνησε επί 41 συναπτά έτη. Συνταξιοδοτήθηκε στις 31-12-2007. Διακρίθηκε για την καλοσύνη της καρδίας του, τον ένθεο ζήλο και την μεγάλη αγάπη του προς την Εκκλησία. Ανοικοδόμησε τον σημερινό Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας το έτος 1975 με πάρα πολύ μόχθο και κούραση.

MAKARISTOS_PATERAS_HLIAS1.jpg
MAKARISTOS_PATERAS_HLIAS3.jpg
MAKARISTOS_PATERAS_HLIAS4.jpg
MAKARISTOS_PATERAS_HLIAS6.jpg
MAKARISTOS_PATERAS_HLIAS7.jpg

 Ετικέτες